Latvijas jaunais tenisists Kārlis Ozoliņš piektdien zaudēja Austrālijas atklātā čempionāta junioru vienspēļu turnīra pusfināla mačā, kā arī vēlāk piekāpās dubultspēļu finālā.

Turnīrā ar 12. numuru izliktais Ozoliņš ar rezultātu 6-4, 1-6, 2-6 zaudēja Francijas tenisistam Artūram Kazu (ATP 1077.), kuram turnīrā piešķirts piektais numurs.

Mača pirmajā setā Ozoliņš ar ceturto breikbumbu spēja lauzt pretinieka servi, panākot rezultātu 4-3. Savukārt Latvijas pārstāvis ne reizi nedeva pretiniekam iespēju tikt pie breikbumbas, sekmīgi izservējot setu.

Otrajā setā, Ozoliņam zaudējot pirmo serves geimu, tenisists nonāca zaudētājos ar rezultātu 0-3. Rezultātam esot 1-4, tika aizvadīta svarīgs geims, kurā Ozoliņš atspēlējās no 0:40. Tenisisti vēl četras reizes panāca neizšķirtu 40:40, bet geima izskaņā tomēr triumfēja Kazu, kurš uzvarēja arī setu.

Svarīgāko setu uzsāka Ozoliņš, abiem tenisistem apmainoties ar diviem veiksmīgiem serves geimiem. Taču tad, rezultātam esot 2:2, francūzis divas reizes pēc kārtas lauza Ozoliņa servi, nodrošinot sev uzvaru setā un spēlē.

Pāris stundas vēlāk Ozoliņš aizvadīja noslēdzošo maču dubultspēļu turnīrā, kurā viņš un Polijas tenisists Mikolajs Lorenss ar rezultātu 7-6 (10:8), 5-7, 4:10 zaudēja Rumānijas pārstāvim Nikolasam Jonelam un Leandro Rīdam no Šveices.

Latvijas un Polijas duets pirmajā setā spēja lauzt pretinieku servi, rezultātam esot 4-5, bet pēc tam uzvarēt taibreikā. Savukārt otrajā setā abi pāri servēja nekļūdīgi līdz pēdējā seta geimā Ozoliņš/Lorenss neizmantoja serves geimu, setu uzvarot pretiniekiem.

Tam sekoja taibreiks, kurā Jonels un Rīde ātri vien izkārtoja pārliecinošu vadību, uzvarot gan setā, gan spēlē, gan turnīrā.

Latvijas/Polijas duets turnīrā bija izsēti ar sesto numuru, bet pretiniekiem piešķirts tika piektais numurs.

Ozoliņam, kurš Melburnā trenējās kopā ar Ernestu Gulbi, šis bija tikai otrais "Grand Slam" junioru turnīrs. Pērn viņš ASV debitēja ar zaudējumu pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!