Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada fināliste kanādiete Eižēnija Bušāra otrdien piedzīvoja neveiksmi jau Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā.

Pašlaik 21 gadu vecā Bušāra, kura turnīrā bija izlikta ar 12.numuru, ar 6-7 (3:7), 4-6 piekāpās vien pasaules 117.raketei ķīnietei Jinjinai Duaņai, kura šo turnīru uzsāka vien no kvalifikācijas.

Otrdienas mačā Bušāra pamanījās pieļaut desmit dubultkļūdas, kā arī 23 nepiespiestās kļūdas.

Zīmīgi, ka Duaņa līdz šim karjeras laikā nebija uzvarējusi nevienu tenisisti, kura atrodama starp 75 labākajām pasaulē.

Lai gan iepriekšējā sezonā Bušārai bija teicama, šogad viņai tik labi nav klājies, jo pirms tam jau Francijas atklātajā čempionātā viņa cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Zaudējumu tikmēr cietusi pagājušās sezonas Vimbldonas pusfināliste rumāniete Simona Halepa, kura bija izlikta ar augsto trešo numuru - viņa ar 7-5, 4-6, 3-6 piekāpās Janai Cepelovai no Slovākijas, kura pirms tam šogad bija spējusi uzvarēt tikai vienā spēlē.

Tādējādi Halepa kļuvusi par pirmo tenisisti kopš 2001.gada, kura zaudējusi Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā, būdama izlikta ar kādu no pirmajiem trim numuriem.

Zīmīgi, ka Bušāra un Halepa pērn savā starpā cīnījās Vimbldonas pusfinālā.

Vēl sieviešu turnīrā otrdien pie uzvaras tika ar otro numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kura pārliecinoši ar 6-1, 6-0 pieveica Nīderlandes pārstāvi Kiki Bertensu.

Savukārt vīriešu sacensībās pirmās kārtas izdevies pārvarēt galvenajiem favorītiem. Ar otro numuru izliktais šveicietis Rodžers Federers ar 6-1, 6-3, 6-3 pieveica Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas.

Federers šobrīd ir ceļā uz to, lai kļūtu par pirmo tenisistu, kurš Vimbldonā uzvarējis astoņas reizes. Pērn šveicietis finālā piekāpās serbam Novākam Džokovičam.

Pie uzvaras ticis arī mājinieku favorīts Endijs Marejs, kurš ar 6-4, 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja Mihailu Kukuškinu no Kazahstānas, bet spānis Rafaels Nadals ar 6-4, 6-2, 6-4 uzvarēja Tomašu Beluči no Brazīlijas.

Jau vēstīts, ka otrdien zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvoja arī latviešu tenisists Ernests Gulbis, kurš ar 6-7 (2:7), 3-6, 6-7 (3:7) piekāpās čeham Lukāšam Rosolam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!