Foto: Reuters/Scanpix

Uzvaras Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra otrās kārtas spēlēs trešdien izcīnīja pagājušā gada sacensību finālistes ķīniete Na Li un beļģiete Kima Klijstersa, kuras līdz ar to spēra soli tuvāk atkārtotam mačam šī gada turnīrā.

Otrās kārtas spēlē ar piekto numuru izliktā Li ar rezultātu 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja mājinieci Olīviju Rogovsku, kura dalībai turnīrā saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Savukārt ar 11.numuru izliktā Klijstersa vēl pārliecinošāk ar 6-0, 6-1 pārspēja francūzieti Stefāniju Forecu-Gako.

Līdz ar to joprojām iespējama daudzu gaidītā Li un Klijstersas tikšanās ceturtajā kārtā.

"Medijos cilvēki uzreiz sāk runāt par nākotni, apspriežot iespējamās cīņas vēl pirms turnīra sākuma. Es nevēlos tērēt savu enerģiju šādā veidā," izteicās Klijstersa.

Otro kārtu trešdien pārvarēja arī pasaules ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas, kura samērā smagā cīņā ar 6-1, 7-6 (7:4) pārspēja Gruzijas pārstāvi Annu Tatišvili.

Savukārt dienas lielāko pārsteigumu sarūpēja mazpazīstamā itāliete Romina Oprandi, kura ar 6-4, 6-3 uzvarēja ar desmito numuru izlikto tautieti Frančesku Skjavoni.

Citviet "Australian Open" pie uzvarām tika arī ar 13.numuru izliktā serbiete Jeļena Jankoviča, ar 20.numuru izliktā slovākiete Daniela Hantuhova un ar 22.numuru izliktā vāciete Julija Gergesa, bet zaudējumu cieta turnīra 16.rakete Šuai Pena no Ķīnas, kura ar 2-6, 4-6 piekāpās čehietei Ivetai Benešovai.

Kā ziņots, traumas dēļ sacensībās nepiedalās Latvijas vadošā vienspēļu speciāliste Anastasija Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!