Pēc zaudējuma Parīzes "World Tour Masters" otrajā kārtā profesionālā tenisista karjeru trešdien pabeidza ekstravagantais Krievijas sportists Marats Safins, kuram organizatori arī sarīkoja arī emocionālas atvadas no sporta.

Safins savā pēdējā mačā karjerā sīvā cīņā tikai ar 4-6, 7-5, 4-6 zaudēja argentīnietim Huanam Martinam del Potro, kurš turnīrā izlikts ar piekto numuru.

Svinīgajā ceremonijā, ko Bersī arēnā "Palais Omnisports" vadīja kādreizējais tenisists un tagadējais turnīra direktors Sedriks Piolīns, piedalījās bijušais cīņu biedrs Marks Rosē, kā arī Novāks Džokovičs, Tomijs Rovredo, Žils Simons, bet video ierakstā apsveikumus krievu tenisistam veltīja Rožē Federers, Rafaels Nadals un Nikolajs Davidenko.

Simboliski, ka karjeru Safins pabeidza Bersī arēnā, kurā viņš karjeras laikā guva arī vienus no lielākajiem panākumiem. Tieši šeit viņš 1999.gadā pirmo reizi karjerā iekļuva "Masters Series" turnīra finālā, pēc tam trīs reizes šajā arēnā uzvarēja, bet kopā ar Krievijas izlasi Bersī arēnā viņš izcīnīja arī Deivisa kausu.

"Paldies jums visiem par atbalstu. Manī tagad patiešām ir īpašas sajūtas. Jūtu jūsu laipnību un esmu pateicīgs par šo attieksmi. Esmu ļoti apmierināts, kāda bija mana karjera. Ceru, ka spēšu atrast spēkus arī pēc tenisa spēlēšanas beigšanas. Tas nebūs viegli, taču arī kortā man negāja viegli. Viss, ko es paveicu, ļauj man aiziet no tenisa ar augsti paceltu galvu," neslēpdams asaras, savā atvadu runā teica Safins.

29 gadus vecais Safins šogad paziņoja, ka pēc sezonas beigām aizies no lielā tenisa. Laika posmā no 2000.gada 20.novembra līdz 2001.gada 21.aprīlim viņš ar pārtraukumiem kopumā deviņas nedēļas bija pasaules pirmā rakete. Profesionālā tenisista karkeru Safins uzsāka 1997.gadā un kopumā karjeras laikā viņš uzvarēja 15 turnīros – arī 2000.gadā ASV atklātajā čempionātā un 2005.gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!