Foto: AFP/Scanpix/LETA

Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija, kura šobrīd ieņem pirmo vietu WTA rangā, trešdien pārsteidza sporta pasauli, sociālajās vietnēs paziņojot par profesionālās karjeras noslēgšanu, ziņo medijs BBC.

25 gadus vecā Austrālijas sportiste pašas publicētajā video skaidro, ka pamet tenisu, lai "ķertu citus sapņus".

"Esmu tik priecīga un tik gatava tam. Zinu šobrīd savā sirdī, ka man šis ir pareizs lēmums," atzīst Bārtija.

Sportiste savu pirmo "Grand Slam" čempiones titulu izcīnīja 2019. gadā Francijas atklātajā čempionātā. Kopš šīs uzvaras viņa nav atstājusi ranga pirmo pozīciju, kuru saglabāt palīdzējis triumfs pērn Vimbldonā, kā arī uzvara šī gada "Australian Open" turnīrā.

Pateicoties panākumam savās mājās, Bārtija kļuva par pirmo austrālieti, kas pēdējo 44 gadu laikā triumfējusi kādā no "Australian Open" vienspēļu turnīriem. Bārtija un Serēna Viljamsa ir šobrīd vienīgās aktīvās tenisistes, kuras "Grand Slam" titulus izcīnījušas uz mākslīgā, zālāja, kā arī māla seguma.

"Esmu tik pateicīga par visu, ko šis sports man devis, un to pametu, jūtoties lepna un piepildīta," saka sportiste. "Paldies visiem, kuri mani atbalstījuši. Vienmēr būšu pateicīga par atmiņām, kuras kopā veidojām."

Skaidrojot savus iemeslus, Bārtija minēja, ka jūtas "pilnīgi pārgurusi".

Sportiste jau 18 gadu vecumā (2014. gadā) uz brīdi pameta tenisu tā augsto prasību dēļ. Jau tobrīd Bārtija bija izcīnījusi divas uzvaras "Grand Slam" turnīru spēlēs, bet izvēlējās uz laiku pievērsties kriketam.

Austrālijas pārstāve, salīdzinot abus lēmumus, gan atzina, ka šoreiz viņa jūtas pavisam citādi. Bārtija arī minēja, ka teniss viņai ļāvis piepildīt visas viņas sapņus.

25 gadus vecā tenisiste karjeras laikā WTA tūrē triumfēja 15 vienspēļu turnīros un 12 dubultspēļu turnīros.

View this post on Instagram

A post shared by Ash Barty (@ashbarty)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!