Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Štutgartes WTA "Premier" sērijas turnīrā otrdien pirmās kārtas spēlē starp Latvijas vadošajām tenisistēm Anastasiju Sevastovu un Jeļenu Ostapenko triumfēja Sevastova, kura krietni veiksmīgāk izmantoja savas iespējas un varēja svinēt uzvaru ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-0.

Īpaši zīmīgi bija pirmā seta trešais un ceturtais geims, abām tenisistēm pirmos divus dalot uz pusēm. Sevastova spēja atgūties no zaudētājas lomas pie Ostapenko serves, panākt 40:40, bet pēc tam, patiecoties pretinieces dubultkļūdai, lauzt Ostapenko servi.

Sekojošā geimā Sevastova bija nonākusi iedzinējos ar 15:40, taču Ostapenko breikbumbas neizmantoja un zaudēja arī šo geimu.

Sarunā ar treneri Krišjānu Stabiņu tenisiste no Rīgas gan izrādīja pašpārliecinātību par savu pārsvaru pār pretinieci. "Viņa nemāk pati spēlēt," izteicās Ostapenko, norādot, ka liepājniecei neesot spēka pašai veidot spēli.

Runas gan netika realizētas darbos, un Sevastova pirmo setu uzvarēja ar 6-2. Sets gan vispārīgi bija līdzīgs. Tā laikā 29 gadus vecā tenisiste izmantoja divas no trim breikbumbām, savukārt Ostapenko nerealizēja nevienu no četrām.

Otrs sets tika uzsākts, Ostapenko aizvadot vairākus ārkārtīgi veiksmīgus geimus un pierādot savu pārākumu ātrākā spēles tempā. Taču mača groži pēkšņi atkal nonāca kurzemnieces rokās. Tika lauzta viena Ostapenko serve, bet nākamajā geimā jau Sevastova guva bezierunu uzvaru un panāca 3-5.

Liepājas tenisiste spēja pat atrasties vadībā ar 30:0 pie rezultāta 4-5, tomēr pašai neraksturīgas dubultkļūdas liedza spēli noslēgt jau otrajā setā.

Trešais sets gan tikai pierādīja pieredzējušās tenisistes pārsvaru. Sevastova lauza Ostapenko servi, bet tad četri geimi pēc kārtas nonāca līdz 40:40. Visos no tiem uzvarēja vēsu mieru izrādošā Sevastova.

"Viņa vispār nemāk neko darīt, tikai kā [manas] kļūdas salasīt," sarunā ar treneri Stabiņu noteica Ostapenko.

Taču rīdziniece nespēja savu kļūdu apjomu samazināt, spēles laikā pieļaujot 46 nepiespiestās kļūdas. Atrisinājums bija loģiska Sevastova uzvara gan trešajā setā ar 6-0, gan visā spēlē.

Abām Latvijas tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle Sieviešu tenisa asociācijas tūrē. 2015. gada Maskavas WTA turnīra kvalifikācijā Sevastova bija vadībā ar 6-3, 3-1, bet tad Ostapenko no tālākas cīņas atteicās.

Liepājniece turnīra nākamajā kārtā spēkosies ar Ukrainas tenisisti Ļesju Curenko (26. vieta rangā) vai Vācijas pārstāvi Lauru Zigemundu (99. vieta).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar detalizētu notikumu gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!