Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čehijas vadošā tenisiste Karolīna Pliškova sestdien triumfēja Lielbritānijā notikušajā Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīrā.

Pasaules trešā rakete Plīškova finālā ar 6-1, 6-4 pārspēja vācieti Angeliku Kerberi, kura WTA pasaules rangā ieņem piekto vietu. Čehiete turnīrā bija izlikta ar otro numuru, savukārt Kerberei tika piešķirts ceturtais numurs.

Zīmīgi, ka abas tenisistes finālos tikušās jau piecas reizes, bet savstarpējos mačos sportistes līdz šim tikušās 12 reizes, tajās septiņas uzvaras izcīnot Kerberei.

Šis bija Plīškovas trešais fināls Īstbornas sacensībās. 2017. gadā viņa šī turnīra finālā pārspēja Karolīnu Vozņacki no Dānijas. Savukārt pirmajā Īstbornas finālā 2016. gadā Plīškova netika galā ar slovākieti Dominiku Cibulkovu.

Kopumā karjeras laikā čehiete izcīnījusi 13 WTA titulus, no tiem trīs iegūti šogad - iepriekš viņa bija triumfējusi arī Romas un Brisbenas "Premier" turnīros. Tāpat Plīškova šosezon četras reizes spējusi aizcīnīties līdz sacensību pusfināliem, bet uz zālāja seguma viņa finālos spēlējusi četras reizes, divās no tām izcīnot uzvaras.

Šosezon čehietei ir lieliska bilance - 31 uzvara un deviņi zaudējumi.

Tikmēr Vācijas tenisistei Kerberei šis arī bija trešais Īstbornas fināls, iepriekš 2012.gadā ciešot zaudējumu Tamirai Pašekai no Austrijas, kura gan ir noslēgusi savu karjeru, bet 2014.gadā vāciete netika galā ar Medisonu Kīzu no ASV, kura WTA rangā ieņem 17.vietu.

Karjeras laikā Kerbere kopumā izcīnījusi 12 WTA titulus, tomēr šogad viņai nav izdevies triumfēt kādā no turnīriem. Kerbere gan šosezon spēlēja prestižajā Indianvelsas "Premier" sacensību finālā, kurā piedzīvoja zaudējumu.

Šajā sezonā Kerbere izcīnījusi 21 uzvaru un piedzīvojusi 11 zaudējumus.

Jau vēstīts, ka šajā turnīrā traumas dēļ nepiedalījās Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura ir 12. pasaules rakete, tikmēr Aļona Ostapenko (WTA 35.) no sacensībām izstājās astotdaļfināla mača otrajā setā, kad iedzīvojās iegurņa savainojumā.

Savukārt nākamnedēļ pasaules vadošās tenisistes uzsāks dalību prestižajā Vimbldonas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!