Foto: Reuters/Scanpix
Ar trešo numuru izliktā čehu tenisiste Karolīna Plīškova ceturtdien zaudēja Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra otrajā kārtā, tomēr viņai tāpat saglabājas cerības uz kļūšanu par pasaules ranga līderi.

Plīškova ar rezultātu 6-3, 5-7, 2-6 piekāpās slovākietei Magdalēnai Ribārikovai, kura rangā ir 87. pozīcijā un tik tālu "Grand Slam" turnīros tikusi vien ceturto reizi karjerā, kaut šādās sacensībās piedalās jau kopš 2008. gada.

Plīškovai bija ļoti labas iespējas pēc turnīra kļūt par WTA ranga līderi, tomēr tas joprojām var notikt, ja vāciete Angelika Kerbere un rumāniete Simona Halepa arī izstāsies samērā ātri. Ranga līderei Kerberei Vimbldonā jāaizstāv pērn par finālu iegūtie 1300 punkti, kamēr Halepai 430 punkti, bet Plīškovai bija jāaizstāv vien 70 punkti un bija lieliska iespēja sapelnīt vēl. Pirms turnīra sākuma Kerberei bija 115 punktu pārsvars pār Halepu un 180 punktu pārsvars pār Plīškovu.

Vimbldona Plīškovai neapšaubāmi ir neveiksmīgākais turnīrs, jo viņa nekad nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Nākamajā kārtā Ribārikova spēlēs ar ukrainieti Ļesju Curenko, kura ir pasaules ranga 35. pozīcijā. bet "Grand Slam" turnīros tikai reizi tikusi līdz ceturtajai kārtai.

Tikmēr Kerbere otrajā kārtā ar 7-5, 7-5 apspēlēja Kirstenu Flipkensu, kura WTA rangā ieņem 88. pozīciju.

Tāpat turnīru turpina Igaunijas pirmā rakete Anete Kontavieta (WTA 38.), kura ar 6-3, 6-2 apspēlēja ranga 30.numuru Darju Kasatkinu.

Kontavieta trešajā kārtā tiksies ar planētas sesto raketi un kādreizējo ranga līderi Karolīni Vozņacki, kura otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 apspēlēja bulgārieti Cvetanu Pironkovu (WTA 131.).

Citur sieviešu vienspēlēs ceturtdien ļoti smagu traumu guva amerikāņu dubultspēļu zvaigzne Betānija Mateka-Sendsa. 32 gadus vecā sportiste tikās ar rumānieti Soranu Kirstju, kad trešā seta pirmajā geimā, dodoties pie tīkla, sabruka, acīmredzami traumējot labo kāju.

"Lūdzu palīdziet man, lūdzu, lūdzu," skaļi kliedza amerikāniete. Kirstja uzreiz kāpa pāri laukuma tīklam, tāpat pie traumētās tenisistes piesteidzās arī vīrs Džastins. Ārsti ieradās pēc vairākām minūtēm, bet no laukuma viņa tika novesta vien pēc aptuveni 20 minūtēm.

Ceturtdien latvieša Ernesta Gulbja un argentīnieša Huana Martina del Potro cīņa tika pārtraukta uz gandrīz 25 minūtēm, kad tribīnēs vairākiem skatītājiem palika slikti.

"Grand Slam" turnīru vienspēlēs Mateka-Sendsa nekad nav tikusi tālāk par ceturto kārtu, bet dubultspēlēs viņa ir septiņkārtēja čempione, piecreiz uzvarot dāmu sacensībās un divreiz jauktajās. Matekas-Sendsas trauma īpaši nepatīkama ir tajā ziņā, ka viņa ar čehieti Luciji Safāržovu šajā turnīrā varēja noslēgt tā saukto "nekalendāro slamu" jeb uzvarēt četros "Grand Slam" turnīros pēc kārtas. Tieši Mateka-Sendsa šobrīd ir WTA dubultspēļu ranga līdere, kurai otrajā vietā seko Safāržova.

WTA vienspēļu ranga 63.vietā esošā Kirstja trešajā kārtā spēlēs ar 2015.gada turnīra finālisti Garvinji Mugurusu no Spānijas, kura izlikta ar 14.numuru un ceturtdien ar 6-2, 6-4 bija labāka pār beļģieti Janīnu Vikmairu. Šogad Austrālijas atklātajā čempionātā viņa pirmoreiz tika līdz "Grand Slam" sacensību ceturtajai kārtai.

Zaudējumu ceturtdien piedzīvoja WTA ranga 166.vietā esošā Arina Rodionova, kura bija pēdējā Austrālijas cerība vienspēļu sacensībās. Viņa ar rezultātu 4-6, 6-7 (4:7) piekāpās Zarinai Diasai no Kazahstānas.

Dramatisks bija Rodionovas pirmās kārtas mačs, kurā viņa pret sacensību 16.raketi Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas atspēlēja septiņas mačbumbas. Pirms tam viņa arī pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas.

Rodionova aizvadīja nepatīkamas pēdējās 24 stundas, jo viņas vīrs Tajs Vikerijs, kurš ir austrāliešu futbola spēlētājs, dzimtenē arestēts par draudīgu uzvedību un izspiešanu.

Ranga 130. pozīcijā esošā Dijasa tālāk spēlēs ar horvātieti Petru Martiču, kura ir vēl piecas pozīcijas zemāk un ceturtdien ar 6-1, 6-4 uzveica 107.vietu ieņemošo čehieti Denisu Allertovu. Līdz ar to "Grand Slam" trešajā kārtā būs otrā simta tenisistu duelis.

Martiča nesen "French Open" turnīrā, esot vien ranga trešajā simtā, tika līdz ceturtajai kārtai.

Dāmu vienspēļu turnīrā ceturtdien uzvaras guvušas citas favorītes - sacensību septītā rakete Svetlana Kuzņecova no Krievijas ar 6-0, 7-5 bija labāka pār tautieti Jekaterinu Makarovu, bet ar devīto numuru izliktā poliete Agņeška Radvaņska ar 5-7, 7-6 (9:7), 6-3 bija labāka pār Kristīnu Makheilu, otrā seta taibreikā tiekot galā ar divām mačbumbām.

32 gadus vecā Kuzņecova tagad spēlēs ar ranga 265. vietā esošo slovēnieti Polonu Hercogu, kura 6-7 (2:7), 6-2, 6-2 pieveica latvieša Krišjāņa Stabiņa trenēto ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko, bet Radvaņskai pretim stāsies "French Open" turnīra pusfināliste Tīmea Bačinski no Šveices vai slovākiete Kristīna Kučova.

No izliktajām tenisistēm zaudējusi francūziete Kristīna Mladenoviča, kurai bija ticis 12. numurs. Viņa ar 6-2, 4-6, 4-6 piekāpās Elisonai Riskai no ASV.

Jau ziņots, ka sieviešu vienspēlēs trešo kārtu sasniegusi Latvijas zvaigzne Jeļena Ostapenko, kura trešdien otrajā kārtā ar ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-3 grūtā cīņā uzvarēja kanādieti Fransuāzu Abandu. Par trešās kārtas sasniegšanu viņa nopelnījusi 130 WTA ranga punktus. Nākamajā kārtā Ostapenko piektdien sacentīsies ar itālieti Kamilu Džordži, kura ir planētas 86.rakete.

Tikmēr Anastasija Sevastova savā otrās kārtas mačā ar 0-6, 4-6 zaudēja Heterei Vatsonei no Lielbritānijas.

Tāpat vīriešu vienspēļu turnīra trešajā kārtā iekļuvis latvietis Ernests Gulbis, kurš šobrīd ATP rangā ir vien sestajā simtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!