Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien pauda gandarījumu par savu sniegumu sezonas pirmajā mačā, atzīstot, ka ar austrālieti Samantu Stosuru vienmēr ir grūti spēlēt.

Sevastova Brisbenas WTA "Premier" turnīra pirmās kārtas mačā bija pārāka pār mājinieci ar rezultātu 6-1, 6-3. Sevastova jauno gadu sagaida WTA ranga 16. vietā un turnīrā izlikta ar septīto numuru, kamēr Stosura ir 41.pozīcijā.

"Vienmēr grūti spēlēt pret Semu, kura ir laba servētāja un kopumā ar labu spēli. Tomēr es sāku maču pieklājīgi, nezaudēju breikbumbas," pēc dueļa organizatoriem teica Sevastova. "Otrajā setā viņa sāka spēlēt labāk un bija grūti nobreikot, bet mana serve noturēja mani un beigās arī izdevās salauzt servi."

Svētdienas mačs ilga vien stundu un četras minūtes. Pirmajā geimā Stosura noturēja savu servi, bet nākamajos septiņos pārāka bija Latvijas tenisiste. Otrais sets ritēja daudz līdzīgāk un tajā bija tikai viens breiks, tomēr arī to astotajā geimā veica Sevastova, kura pamanījās uzvarēt dueļa pēdējās 12 izspēlēs.

Stosura mačā ieguva piecas breika iespējas, tomēr neviena no tām tā arī netika realizēta.

"Gan serve, gan mana spēle kopumā bija laba," teica Sevastova, atzīstot, ka pretiniecei ir ļoti labs sitiens no labās puses. "Tomēr es zināju savu taktiku un spēlēju to."

Nākamajā kārtā Sevastova spēkosies ar WTA ranga 37.vietā esošo rumānieti Soranu Kirstju vai kvalifikāciju pārvarējušo amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura atrodama 55.pozīcijā.

"Skatīšos, kā pretinieces rīt spēlē. Varbūt kaut ko no tā paņemšu, tomēr galvenais ir jāspēlē sava spēle," teica Sevastova.

"Ieradāmies Brisbenā agri, lai sagatavotos šeit esošajam karstumam. Pirms tam gandrīz divas nedēļas biju Dohā, trenējoties ārā. Tas man palīdzēja, bet citādāk viss bija tāpat kā citas starpsezonas," atklāja sportiste.

Stosura savā dzimtajā pilsētā spēlēja astoto reizi, bet nekad nav tikusi tālāk par otro kārtu. Savukārt turnīros Austrālijā viņa svētdien pamanījās piedzīvot jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

Stosura pēc mača atzina, ka pārāk nepārdzīvo par zaudējumu Sevastovai.

"Nejutos pārāk slikti. Viņa spēlēja ļoti labi un īpaši veiksmīgi servēja," pauda austrāliete. "Man bija pāris breika iespējas, bet viņa katru reizi ļoti labi atbildēja."

Turnīrs Brisbenā notiek uz cietā seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta pasaules otrā rakete Garvinje Mugurusa no Spānijas. Mugurusai pirmā kārta ir brīva, bet ceturtdaļfinālā viņai iespējama spēkošanās ar Sevastovu.

Mugurusa jau pirmajā gada nedēļā sāks cīņu par pirmo vietu pasaules rangā. Uz šo pozīciju jau pirmajā nedēļā pretendē arī pašreizējā līdere Simona Halepa no Rumānijas un dāniete Karolīna Vozņacki.

Kā vēstīts, 2017. gadā spožus panākumus guvusī Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko jauno sezonu sāks Šeņdžeņas WTA "International" sērijas turnīrā, pirmajā kārtā tiekoties ar čehieti Kristīnu Plīškovu. Tiesa, vēl tikai sestdien Ostapenko Abū Dabī pārbaudes mačā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja slaveno amerikāņu sportisti Serēnu Viljamsu, kurai šī bija atgriešanās cīņa pēc kļūšanas par māmiņu.

Ostapenko pirmais mačs, visticamāk, gaidāms otrdien.

Kā vēstīts, abas Latvijas tenisistes piekritušas pārstāvēt valsti 2018. gada Federāciju kausa turnīrā. Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs 2018. gadā norisināsies Igaunijā no 7.līdz 10. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!