Foto: AP/Scanpix
Profesionālās sportistes karjeru nolēmusi atsākt kādreizējā pasaules ranga līdere, savulaik par tenisa brīnumbērnu iesauktā Martina Hingisa.

32 gadus vecā Hingisa šonedēļ pārī ar Danielu Hantuhovu piedalīsies WTA sērijas turnīra "Southern California Open" dubultspēļu sacensībās. Dalībai turnīrā šim duetam rīkotāji piešķīruši "wild card".

Čehoslovākijā dzimušajai tenisistei vecāki vārdu deva par godu izcilajai tenisistei Martinai Navratilovai. Jau 12 gadu vecumā Hingisa kļuva par "French Open" čempioni junioru konkurencē, bet neilgi pirms 14.dzimšanas dienas kļuva par profesionāli. Viņa strauji uzlēca uz lielā tenisa skatuves, labojot daudzus rekordus kā gados jaunākā tenisiste.

Karjeras laikā Hingisa trīs reizes triumfēja "Australian open", bet pa reizei arī "US Open" un Vimbldonas čempionātā. Viņas kontā arī deviņi "Grand Slam" tituli dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs. Pasaules ranga pirmās raketes godā viņa pabija 209 nedēļas.

Straujais lēciens karjerā Hingisai nenāca par labu, jo jau 22 gadu vecumā daudzo savainojumu dēļ viņa bija spiesta beigt karjeru. 2006.gadā Hingisa atgriezās profesionālajā tenisā, taču 2007.gada rudenī bija spiesta vēlreiz paziņot par aiziešanu no sporta, jo viņas organismā atrada kokaīnu. Pati sportiste vienmēr noliegusi narkotiku lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!