Foto: AP/Scanpix/LETA

Sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā – ASV atklātajā čempionātā – sieviešu vienspēļu finālā tiksies divas vēl 20 gadu vecumu nesasniegušās tenisistes: 19 gadus vecā Leila Fernandesa un Emma Radukanu, kurai 19 gadi apritēs novembrī.

Kanādiete Fernandesa pagājušajā gadā "French Open" pārvarēja otro kārtu, kas līdz šim viņai bija labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros, bet tagad viņa ir tikusi līdz "US Open" finālam. Pusfinālā Fernandesa gandrīz divarpus stundu ilgā cīņā ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-4 pieveica baltkrievieti Arinu Sabaļenku. Baltkrievijas tenisiste turnīrā bija izlikta ar otro numuru un turnīrā bija palikusi vienīgā no TOP 15 izsētajām tenisistēm.

Fernandesa pirms "US Open" pasaules rangā ieņēma 73. vietu, bet tagad WTA rangā pakāpsies vismaz uz 27. vietu. Uzvarot Sabaļenku, Fernandesa kļuva par jaunāko "Grand Slam" turnīru finālisti kopš 2004. gada, kad Marija Šarapova 17 gados uzvarēja Vimbldonā.

Tomēr trīs stundas vēlāk Fernandesas panākumu "pārtrumpoja" Radukanu, kura ir tikai divus mēnešus jaunāka par kanādieti un pasaules rangā ieņem 150. vietu. Britu jaunā tenisiste pusfinālā pusotrā stundā ar 6-1, 6-4 pārliecinoši apspēlēja grieķieti Mariju Sakari, kura bija izlikta ar 17. numuru.

Radukanu ir pirmā britu tenisiste, kurai kopš 1977. gada izdevies tikt līdz "Grand Slam" turnīra finālam. Tāpat britu sportiste ar šo panākumu veikusi jaunu ierakstu mūsdienu tenisa vēsturē, jo līdz šim nevienai tenisistei "Grand Slam" turnīros nebija izdevies tikt līdz finālam, cīņas uzsākot kvalifikācijā. "US Open" pamatturnīrā Radukanu nav zaudējusi nevienu setu un zaudējusi vien 27 geimus – vidēji 4,5 geimus spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!