Foto: Reuters/Scanpix

Poļu tenisiste Agneška Radvaņska uzskata, ka Marijai Šarapovai nebūtu jāpiešķir īpašie ielūgumi jeb "wild card" dalībai gaidāmajos divos "Grand Slam" sērijas turnīros Francijā un Vimbldonā.

"Šarapovai ir jāspēlē turnīros Vācijā un Spānijā, un viņa joprojām nav saņēmusi ielūgumu uz "Roland Garros" un Vimbldonu. Uzskatu, ka tā tam arī jāpaliek - viņai ceļazīmes ir jāiegūst ar spēli un rezultātiem," Radvaņsku citē izdevums "Przeglad Sportowy".

Uz Radvaņskas un pārējo tenisistu kritiku Šarapovai ļoti asi reaģējis krievu tenisistes aģents Makss Aizenbads. "Visas tās viduvējības kā Vozņacki un Radvaņska, kuras nekad nav uzvarējušas tādos turnīros un pamatīgi zaudē jauanjai paaudzei, vienkārši cenšas izdarīt tā, lai Marija nespēlētu Parīzē. Viņām būs labāk, ja nepiedalīsies arī Serēna [Viljamsa], Marija vai Petra [Kvitova]. Tā ir viņu pēdējā iespēja izcīnīt titulu. Taču viņas vienkārši nav lasījušas Sporta Arbitrāžas tiesas lēmumu, tāpēc neko nezina," Šarapovas aģentu savā tvitera kontā citē žurnālists Bens Rotenbergs.

Par "wild card" piešķiršanu Šarapovai, kura kortā atgriežas pēc dopinga diskvalifikācijas par meldonija lietošanu, ārzemju medijos ir pretrunīgas ziņas. Iepriekš tika ziņots, ka Francijas un Anglijas "Grand Slam" turnīru rīkotāji par īpašo ielūgumu lems 15. maijā. Britu izdevums "The Telegraph" vēsta, ka slavenajai krievu tenisistei diez vai tiks iedots "wild card" spēlēšanai pamatturnīrā, taču kvalifikācijas turnīram viņa to gan varētu saņemt.

Pirmo spēli pēc 15 mēnešus ilgušās diskvalifikācijas Šarapova aizvadīs šonedēļ, Štutgartes tenisa turnīrā. Viņas pretiniece pirmajā kārtā būs itāliete Roberta Vinči. Uzrādot labu sniegumu Štutgartē, Šarapova var iegūt pietiekami daudz WTA ranga punktu, lai iekļūtu "Roland Garros" atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!