Foto: AP/Scanpix/LETA

Pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals svētdien triumfēja Toronto ATP "Masters" sērijas turnīrā, tiekot pie sava 80. titula karjerā.

Nadals finālā ar 6-2, 7-6 (7:4) uzvarēja grieķu tenisistu Stefanu Cicipu, kurš svētdien atzīmēja savu 20.dzimšanas dienu.

Spānis "Rogers Cup" turnīrā, kas pāra gados notiek Toronto, bet nepāra gados Monreālā, uzvarēja ceturto reizi karjerā, bet pirmo reizi kopš 2013. gada. Pirmo titulu viņš šajā turnīrā izcīnīja vēl 2005. gadā, bet otro reizi triumfēja 2008. gadā.

Cicips, kurš rangā pagājušajā nedēļā atradās 27. vietā, bet tagad pacēlies uz 15. pozīciju, aizvadīja lielisku turnīru, jo ceļā uz finālu viņš uzvarēja četrus ranga pirmā desmitnieka spēlētājus — Kevinu Andersonu, Aleksandru Zverevu, Novaku Džokoviču un Dominiku Tīmu.

Fināla otrajā setā Nadals bija vadībā ar 5-2, tomēr Cicips atspēlējās un panāca taibreiku, tomēr tajā nedaudz labāks bija titulētais spānis.

"Ja man kāds pirms divām nedēļām teiktu, ka es uzvarēšu šo turnīru, neticētu. Patīkami sākt turnīru uz cietā seguma ar uzvaru. Šī man ir ļoti svarīga uzvara," pēc cīņas sacīja Nadals, kurš 33. reizi karjerā uzvarēja tieši ATP "Masters" sērijas turnīrā.

Pēc turnīra Nadals gan paziņoja, ka nepiedalīsies šonedēļ gaidāmajā Sinsinati ATP "Masters" turnīrā, jo vēlas saglabāt sportisko formu un neriskēt ar veselību pirms ASV atklātā čempionāta, kas sāksies pēc divām nedēļām. Nadalam šogad Ņujorkā būs jāaizstāv pērn izcīnītais ASV čempiona tituls.

Jau ziņots, ka Toronto ATP "Masters" turnīra kvalifikācijā piedalījās arī Ernests Gulbis, taču latvietis zaudēja jau pirmajā cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!