Foto: Reuters/Scanpix

Nākamgad Jūrmalā gaidāmā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules tūres turnīra rīkotāji cer šīs sacensības Latvijā organizēt vismaz nākamos trīs gadus.

Nākamgad no 22. līdz 28.jūlijam māla seguma tenisa centrā "Lielupe" notiks WTA "International" sērijas turnīrs. Sākotnēji to bija iecerēts organizēt Maskavā, tomēr tas pēc WTA apstiprinājuma pārcelts uz Jūrmalu, bet to joprojām rīkos Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM".

Jūrmalas turnīram dots nosaukums "Baltic Open".

"Huana Antonio Samaranča vārdā nosauktajā tenisa centrā mēs bijām izpildījuši visus mērķus - sacensības tika rīkotas gana labā līmenī, saņēmām pozitīvas atsauksmes gan no Krievijas puses, gan no WTA," sarunā ar "kommersant.ru" stāstīja turnīra direktors Aleksandrs Ostrovskis.

Turnīra direktors gan norādīja, ka finansiāli šīs sacensības neesot bijušas pārāk izdevīgas, jo ienākumi no biļešu un televīzijas translāciju pārdošanas bijuši nelieli. Turnīrs eksistējis, pateicoties sponsoru līdzekļiem.

"Realitāte ir tāda, ka turnīram ir jānotek citur. Mums WTA licence ļauj šīs sacensības pārcelt uz citu norises vietu," skaidroja Ostrovskis. "Protams, domājām, vai neturpināt to aizvadīt Maskavā, jo bijām noskatījuši citus tenisa kortus. Tas gan bija vienas sponsoru sadarbības ietvaros, turklāt nespējām vienoties par līguma detaļām."

"Domājām arī par Sočiem. Vēl viena opcija bija Latvija - precīzāk, tenisa centrs "Lielupe," kas atrodas blakus Baltijas jūrai," atklāja nu jau "Baltic Open" direktors.

Ostrovskis atklāja, ka pašreizējā vienošanās aizvadīt WTA turnīru Jūrmalā ir vien 2019.gadā, tomēr rīkotāji plāno ar Latvijas Tenisa savienību (LTS) noslēgt līgumu uz trim gadiem.

"Latvijas tenisā šobrīd ir īsts bums. Pagājušajā gadā Jeļena Ostapenko uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kamēr Anastasija Sevastova šogad sasniedza ASV atklātā čempionāta pusfinālu un sezonu noslēdza ranga 11.vietā," uzsvēra Ostrovskis. "Tik mazai valstij kā Latvija tas ir lieliski. Iespējams, interesi iesaistīties turnīra rīkošanā izteiks ne tikai LTS, bet arī privātie uzņēmēji. Ceram, ka šīm sacensībām būs laba apmeklētība, turklāt jūlijā Jūrmalā ir daudz cilvēku."

Nākamgad Jūrmalā gaidāmā turnīra balvu fonds būs 250 000 dolāru (220 000 eiro), lai gan Maskavā tas bija 750 000 dolāru (660 000 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!