Foto: AP/Scanpix/LETA

Planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Ešlija Bārtija no Austrālijas sestdien apstājās ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā.

Bārtija ar rezultātu 2-6, 6-1, 6-7 (5:7) piekāpās ASV tenisistei Šelbijai Rodžersai, kura WTA rangā atrodas 43.vietā.

Bārtija trešajā setā pie rezultāta 5-2 un 5-4 servēja par uzvaru mačā, taču abos geimos tika nobreikota un neizmantoja savu iespēju uzvarēt.

Abas tenisistes savā starpā cīnījās jau piekto reizi sezonā, bet iepriekšējās četrās cīņās, tāpat kā 2017.gadā notikušajā savstarpējā mačā, pārāka bija Bārtija.

"Ziniet, kas ir interesanti. Šorīt skatījos video ar bijušo tenisistu Vitu Gerulaiti, kurš teica, ka nevienam viņu nav izdevies uzvarēt 17 reizes pēc kārtas. Mums šī bija tikai sestā savstarpējā cīņa," pēc uzvaras jokoja Rodžersa.

Ceturtajā kārtā Rodžersu gaida tikšanās ar Lielbritānijas tenisisti Emmu Radukanu (WA 150.), kura ASV atklāto čempionātu sāka no kvalifikācijas.

Nākamo kārtu sasniegusi arī 2019.gada čempione Bjanka Andresku, ranga septītajā vietā esošajai kanādietei ar rezultātu 6-1, 6-2 pieveica beļģieti Grētji Minnenu (WTA 104.), kura pamatturnīrā tika kā laimīgā zaudētāja.

Andresku "US Open" uzvarējusi visās desmit aizvadītajās pamatturnīru spēlēs. Pērn kanādiete ceļgala traumas dēļ Ņujorkā nespēlēja.

"Ceru, ka tādā garā arī turpināšu un šogad "US Open" sasniegšu bilanci 14-0. Tāds ir mans mērķis," teica Andresku.

Kanādietei ceturtajā kārtā būs spēkošanās ar grieķieti Mariju Sakari (WTA 18.), kura ar 6-4. 6-3 guva virsroku pār divkārtējo Vimbldonas čempioni Petru Kvitovu no Čehijas (WTA 11.).

Tikmēr Tokijas olimpisko spēļu čempione Belinda Benčiča no Šveices (WTA 12.) ar 6-2, 6-4 uzveica amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 23.). 2019.gada pusfināliste Benčiča turpinājumā spēkosies ar ranga astotajā pozīcijā esošo polieti Igu Švjonteku, kura ar 6-3, 4-6, 6-3 uzvarēja Baltijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu no Igaunijas (WTA 28.).

Vēl ar ceturto numuru izliktā čehiete Karolīna Plīškova ar 6-3, 6-2 bija pārāka pār Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču (WTA 46.).

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!