Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 49.) piektdien Romas "WTA 1000" sērijas turnīrā ceturtdaļfināla spēlē rādīja izcilu sniegumu, tomēr nervus kutinošā cīņā ar 6-4, 5-7, 6-7 (1:7) zaudēja Čehijas tenisistei Karolīnai Plīškovai (WTA 9.)

Ostapenko šī bija ceturtā spēle četrās dienās. Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko iegūs 190 ieskaites punktus, kas WTA ranga jaunākajā sarakstā ļaus viņai pakāpties uz 41. vietu un atgriezties Latvijas pirmās raketes godā.

Ostapenko rādīja teicamu spēli, praktiski visas spēles gaitā priecējot ar ausgtākā līmeņa tenisu, tomēr beigās pārāka izrādījās čehiete.

Latvijas tenisiste perfekti sāka spēli, panākot 4-0. Tad gan četrus geimus pēc kārtas uzvarēja Plīškova, bet tad atkal četri geimi bija Ostapenko zīmē. Tas ļāva Latvijas tenisistei ne tikai uzvarēt pirmo setu ar 6-4, bet izvirzīties vadībā ar breiku arī otrajā setā (2-0).

Tomēr tad sekoja kritums Ostapenko sniegumā, kas ļāva Plīškovai atgūt breiku. Devītajā geimā Ostapenko zaudēja savu servi, bet uzreiz breiku atguva, taču tad Plīškova uzvarēja divus geimus pēc kārtas, uzvarot otro setu ar 7-5.

Dramatiskiem, nervu stindzinošiem notikumiem pārbagāts bija izšķirošais sets. Tā sākumā Ostapenko "sausā" zaudēja serves geimu, bet ātri breiku atguva. Septītajā geimā Latvijas tenisiste vēlreiz zaudēja savu servi, un atkal uzreiz atguva breiku nākamajā geimā. Desmitajā geimā Latvijas tenisistei bija dubultā mačbumba, tad viņa tika pie vēl vienas mačbumbas, bet Plīškova atspēlēja šīs trīs mačbumbas. Tenisistes pēc tam uzvarēja savus serves geimus, bet mača likteni izšķīra "tie break". Tajā pirmo izspēli uzvarēja Ostapenko, taču nākamajās septiņās pārāka bija PLīsķova, iekļūstot Romas turnīra pusfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!