Foto: LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova trešdien aizvadīs Romas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačus.

Anastasija Sevastova (WTA 47.) laukumā tiksies ar Karolīnu Plīškovu (WTA 9.), kura sacensībās izsēta ar devīto numuru. Mačs būs pirmā spēle pirmajā laukumā, bet sāksies pulksten 11.00.

Liepājniece pirmajā spēlē ar 3-6, 6-1, 6-3 uzvarēja šveicieti Žilu Teihmani (WTA 54.), bet Plīškova pirmās kārtas mačā bija brīva.

Tenisistes aizvadījušas četras savstarpējās spēles, kurās bilance ir līdzīga – 2-2. Pēdējā spēlē šogad Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā pārāka ar 6-3, 6-7 (5:7), 6-2 bija čehiete. Viņa uzvarēja arī 2016. gadā Notingemas turnīra 1/16 finālā – 6-7 (5:7), 6-0, 6-2.

Sevastova panākumu svinēja 2015. gadā Maskavas turnīra astotdaļfinālā (6-3, 7-6 (12:10)) un 2017. gadā Madrides sacensību 1/16 finālā (6-3, 6-3).

Latvijas tenisiste aizvada veiksmīgu sezonas nogriezni. Liepājniece iepriekšējās divās nedēļās notikušajā Madrides "WTA 1000" turnīrā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza astotdaļfinālu un, Ieskaitot Billijas Džīnas Kingas kausa spēles, bija svinējusi sešu uzvaru sēriju, bet kopumā viņai šajā sezonā ir 15 uzvaras un deviņi zaudējumi.

Pliškova šosezon uzvarējusi desmit no 18 spēlēm. Madrides turnīrā viņu otrajā kārtā apstādināja krieviete Anastasija Pavļučenkova, pirmajā setā sagādājot pretiniecei sagrāvi – 6-0, 7-5. Pagaidām šo gadu čehiete nevar saukt par veiksmīgu, jo divas spēles turnīrā izdevies uzvarēt vien divreiz – Austrālijas atklātajā čempionātā, kur viņu apturēja tautiete Karolīna Muhova (7-5, 7-5) un "Porsche" vārdā nosauktajā Štutgartes turnīrā, kura ceturtdaļfinālā viņa trijos setos zaudēja pasaules pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai – 6-2, 1-6, 5-7.

Kopumā viņai karjera bijusi veiksmīgāka nekā Sevastovai, uzvarot 16 vienspēļu turnīros, kamēr Sevastovas kontā ir četri tituli.

Trešajā kārtā uzvarētāju gaida pasaules desmitā rakete čehiete Petra Kvitova (WTA 10.), kura turnīrā izlikta ar 11. numuru, vai krieviete Vera Zvonarjova (WTA 40.).

Sevastova turnīrā Romā spēlē piekto reizi karjerā. Labāko rezultātu viņa sasniedza 2018. gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai, bet iepriekšējos divos gados viņa zaudējusi jau pirmajā kārtā. Aizpērn liepājniece turnīru noslēdza ar vienu punktu, kamēr šogad jau nopelnījusi 60 pasaules ranga punktus.

Jeļena Ostapenko (WTA 49.) otrās kārtas spēlē trešdien tiksies ar kvalifikācijas turnīra veiksminieci – Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču (WTA 80.). Mačs otrajā laukumā būs ceturtā spēle un gaidāms ap pulksten 15.30.

Kamēr Ostapenko pirmajā kārtā pārspēja pasaules 18. raketi un Itālijas galvaspilsētā ar 16. numuru izsēto Kontu ar 6-3, 6-1, austrāliete Romā svinējusi jau trīs uzvaras pēc kārtas.

Vispirms kvalifikācijā ar 14. numuru izsētā Tomljanoviča ar 2-6, 6-2, 6-3 apspēlēja čehieti Terezu Martincovu (WTA 92.), bet pēc tam – arī atlases turnīrā ar trešo numuru izlikto vācieti Lauru Zīgemundi (WTA 55.) – 6-7 (5:7), 6-3, 6-2. Pirmajā pamatturnīra kārtā no viņas rokas krita arī čehiete Markēta Vondroušova (WTA 21.) – 6-4, 6-2.

Abas tenisistes līdzšinējā karjerā nav tikušās.

Šosezon Latvijas tenisiste otro kārtu pārvarējusi vien turnīros Austrālijā un Maiami, kur "WTA 1000" sacensībās trešajā kārtā piekāpās ranga pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai.

Arī iepriekšējā nedēļā Ostapenko apstājās Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā. Pēc uzvaras pirmajā kārtā pār Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu ar 6-3, 6-1 otrajā kārtā ar 2-6, 1-6 tika zaudēts amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Tomljanoviča līdz šim vienīgo reizi divas uzvaras šosezon vienā turnīrā ir izcīnījusi Čārlstounas "WTA 500" sērijas sacensībās ASV, kad pēc diviem panākumiem astotdaļfinālā ar 3-6, 4-6 nācās piekāpties mājiniecei Slounai Stīvensai.

Ostapenko šosezon svinējusi uzvaru desmit no 18 spēlēm, bet Tomljanoviča uzvarējusi deviņos no 18 dueļiem. Latvijas tenisistei ir trīs uzvaras WTA turnīros, kamēr austrāliete pagaidām tādus priekus nav izjutusi.

Trešajā kārtā uzvarētāju gaida mačs ar turnīra trešo raketi rumānieti Simonu Halepu vai vācieti Anželiku Kerberi (WTA 26.).

Ostapenko turnīrā Romā spēlē sesto reizi. Labāko rezultātu viņa sasniedza 2018. gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet iepriekšējos divos gados viņai sacensības beidzās ar zaudējumu pirmajā kārtā ar nopelnītu vienu pasaules ranga punktu. Tagad viņa no Romas mājup brauks ar vismaz 60 izcīnītiem pasaules ranga punktiem.

Pirmdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmajā kārtā piekāpās rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušajām itālietēm Džūlijai Gato-Montikonei un Bjankai Turati – 3-6, 2-6.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko saņems vienu pasaules ranga punktu.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!