Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sāpīgu neveiksmi Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā otrdienas vakarā piedzīvoja slavenā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, kura piedalījās pirmajā vienspēļu mačā gada laikā.

Savu iepriekšējo spēli 40 gadus vecā Viljamsa aizvadīja tieši pirms gada, kad traumas dēļ bija spiesta izstāties no Vimbldonas pirmās kārtas mača. Pēc tam amerikānieti vajājuši savainojumi un arī komerciāli pienākumi, reklamējot filmu "King Richard" par Viljamsu ģimenes ceļu, bet pagājušajā nedēļā pārī ar tunisieti Onsu Žabēru viņa apritē atgriezās Īstbornas turnīra dubultspēļu sacensībās.

Savukārt otrdien Vimbldonā 23 "Grand Slam" titulus izcīnījusī amerikāniete aizvadīja pirmo vienspēļu maču gada laikā – Viljamsa pirmajā kārtā sarežģītā cīņā ar 5-7, 6-1, 6-7 (7:10) zaudēja Francijas pārstāvei Harmonijai Tanai, kura WTA rangā ir 115. vietā. Tikmēr amerikāniete ilgstošās nespēlēšanas dēļ pasaules rangā atrodas tikai 1204. pozīcijā un Vimbldonā piedalījās ar rīkotāju piešķirto īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Cīņā pret Tanu amerikāniete pirmajā setā ieguva breika pārsvaru (4-2), tomēr piedzīvoja neveiksmi ar 5-7. Otrajā setā viņai izdevās pārliecinoši reabilitēties, turklāt breika pārsvars tika iegūts arī izšķirošā trešā seta sākumā. To gan neizdevās nosargāt un spraigā divcīņā maču nācās zaudēt taibreikā.

Uz jautājumu, vai šis Viljamsai bija karjeras pēdējais mačs Vimbldonā, viņa nespēja rast atbildi. "Es nezinu. Kas zina, kur atkal parādīšos. Katrā ziņā nevēlos, lai šāda būtu mana pēdējā spēle Vimbldonā," BBC citē Viljamsu. "Taču šajā mačā izdarīju visu, ko varēju."

Viljamsas 23 "Grand Slam" tituli ir atklātās ēras rekords, taču vēsturē visvairāk augstākā kaluma trofejas izcīnījusi leģendārā austrāliete Mārgarita Korta, kurai ir 24 šāda veida balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!