Foto: EPA/LETA
Smagu uzvaru Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē ceturtdien izcīnīja krieviete Marija Šarapova, kas šajā turnīrā izlikta ar septīto numuru.

Pieredzējusī Šarapova ar 3-6, 6-4, 6-0 pieveica 17 gadus veco mājinieci Karolīni Garsiju, kura WTA rangā pašlaik atrodas tikai 188.pozīcijā.

Pēc zaudēta pirmā seta, Šarapova arī otrajā nokļuva zaudētājos ar 1-4, tomēr spēja uzvarēt nākamajos 11 geimos.

"Viņa spēlēja neticami un apstākļi bija tiešām smagi. Tāpēc centos būt nosvērta un darīt labāko, ko varu," stāstīja Šarapova. "Neskatoties uz to, kādā situācijā esi, tev ir jāturpina cīnīties. Varbūt sākumā pārāk daudz koncentrējos uz laika apstākļiem nevis savu spēli."

Nākamajā kārtā Šarapova spēkosies ar taivānieti Čaņu Junjaņu.

Kā ziņots, par ceturtdienas lielāko pārsteigumu kļuva ar otro numuru izliktās beļģietes Kimas Klijstersas izstāšanās no turnīra, kura ar 6-3, 5-7, 1-6 piekāpās Nīderlandes sportistei Arantai Rusai, kura WTA rangā atrodas otrajā simtā.

Citām vadošajām tenisistēm ceturtdien problēmas neradās - ar ceturto numuru izliktā baltkrieviete Viktorija Azarenka ar 6-0, 6-1 sagrāva francūzieti Paulīni Parmentjē, turnīra sestā rakete Na Li no Ķīnas ar 6-4, 7-5 pārspēja mazpazīstamo spānieti Silviju Soleri, bet ar devīto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova ar 6-4, 6-1 bija pārāka pār ķīnieti Dzje Dženu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!