Foto: AP/Scanpix / LETA

Slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova no Indianvelsas WTA "Premier" turnīra izstājusies jau pirmajā kārtā, toties savu pretinieci otrajā kārtā uzzinājusi Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko.

Pirmās kārtas mačā trešdien Šarapova ar 4-6, 4-6 piekāpās Japānas tenisistei Naomi Osakai. Abas ir starp neizsētajām tenisistēm šajā turnīrā.

Pasaules ranga sestā rakete Ostapenko, kura arī pamatsacensībās izlikta ar sesto numuru, otrajā kārtā tiksies ar ranga 68.vietā esošo šveicieti Belindu Benčiču, kura pirmās kārtas spēlē trijos setos ar 1-6, 6-1, 7-6 pārspēja ungārieti Tīmea Babošu. Pēc tam trešajā kārtā iespējams mačs ar čehieti Barboru Strīcovu, kura izlikta ar 25.numuru.

Vēl pirmās kārtas slieksni nepārvarēja Šveiciete Timeja Bačinska, kura trijos setos ar 0-6, 6-4, 2-6 piekāpās ķīnietei Cjanai Vanai, toties otrajā kārtā iekļuva vadošā Igaunijas tenisiste Kaija Kanepi, kura ar 6-1, 4-6, 6-4 pārspēja japānieti Kurumi Naru.

Pasaules 20.rakete Sevastova, kura sacensībās izlikta ar 21. numuru, otrajā kārtā spēkosies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu no Puertoriko, kura atrodas 83.pozīcijā, vai 59.vietu ieņemošo brazīlieti Beatrīsu Adadžu-Maju. Viņu svstarpējā spēle notiks ceturtdien.

Indianvelsa, kas tiek dēvēta arī par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru, ilgst pusotru nedēļu un pirmajām 32 sportistēm pirmo kārtu saņemot brīvu. Pie šādas iespējas tika arī abas Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!