Foto: AFP/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālā ceturtdien iekļuva ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova.

Pēc izcīnītā panākuma kļuvis zināms, ka nākamajā publicētajā WTA rangā Šarapova atgūs pirmo pozīciju, pārņemot to no baltkrievietes Viktorijas Azarenkas. Pēdējo reizi Šarapova ranga pirmajā pozīcijā bija 2008.gadā.

Aizvadītajā turnīra pusfināla cīņā Šarapova ar 6-3, 6-3 uzvarēja čehieti Petru Kvitovu, kura bija izlikta ar ceturto numuru.

Pirmā seta ceturtajā geimā Šarapova atspēlēja vienu breikbumbu, bet jau nākamajā geimā lauza Kvitovas servi, izvirzoties vadībā ar 3-2. Devītajā geimā Šarapova bija tikusi pie trim mačbumbām, brīdi vēlāk tiekot pie stabila panākuma pirmajā setā.

Otrā seta ceturtajā geimā Šarapova vēlreiz lauza Kvitovas servi, tomēr uzreiz pēc tam ar to pašu atbildēja arī čehiete. Tiesa, Kvitova nespēja turēt līdzi Šarapovas uzņemtajam tempam - astotajā geimā Šarapova tika pie vēl viena breika, panākot 5-3 savā labā, bet mazliet vēlāk ar netveramu servi nodrošināja panākumu.

Tāpat kā dienas pirmo vienspēļu pusfināla maču, arī šīs spēles sākumu nopietni aizkavēja spēcīgais lietus, atliekot dueļa pirmo izspēli par 80 minūtēm.

Šarapova Francijas atklātā čempionāta pusfinālā bija iekļuvusi trešo reizi, bet finālu viņa sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Kā ziņots, gada sākuma krieviete piedzīvoja neveiksmi Austrālijas atklātā čempionāta finālmačā.

Tikmēr pagājušā gada Vimbldonas čempione Kvitova pirms šī gada Francijas atklātajā čempionātā nekad nebija aizkļuvusi tālāk par ceturto kārtu.

Finālā Šarapova tiksies ar turnīra 21.raketi itālieti Sāru Erani, kura pusfināla cīņā ceturtdien ar 7-5, 1-6, 6-3 uzvarēja ar sesto numuru izlikto austrālieti Samantu Stosuru.

Erani pirmo reizi karjerā iekļuvusi kāda "Grand Slam" turnīra finālā. Viņa Francijas atklātajā čempionātā iepriekš nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros līdz šim viņai bija ceturtdaļfināls šīgada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Savukārt Stosura, kura ir pašreizējā ASV atklātā čempionāta uzvarētājas titula īpašniece, 2010.gada Francijas atklātajā čempionātā nokļuva līdz finālam, kur piekāpās itālietei Frančeskai Skjavonei. Savukārt gadu pirms tam viņa bija tikusi līdz turnīra pusfinālam.

Zīmīgi, ka Francijas atklātā čempionāta finālā jau trešo gadu pēc kārtas iekļuvusi kāda no Itālijas tenisistēm. Iepriekšējos divos gados tas padevās Skjavonei, bet līdz tam šīs valsts pārstāves turnīra finālā vēl nekad nebija spēlējušas.

Erani pārī ar savu tautieti Robertu Vinči sasniegusi arī sieviešu dubultspēļu finālu. Pēdējo reizi kas tāds padevās beļģietei Kimai Klijstersai 2003.gadā.

Ja finālā uzvarēs Šarapova, viņa kļūs par desmito tenisisti vēsturē, kura karjeras laikā vismaz vienu reizi uzvarējusi visos "Grand Slam" turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!