Foto: LETA

Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis cer, ka Latvijas sieviešu tenisa komanda nākamnedēļ spēs pieveikt spēcīgo Vācijas vienību, kas pavērtu ceļu uz Federāciju kausa pasaules pirmo grupu jeb eliti.

Latvijas tenisistes februāra sākumā "Arēnā Rīga" ar 4-0 pieveica Slovākiju, iegūstot tiesības spēlēt par iekļūšanu pasaules pirmajā grupā. Vācijas komanda šogad spēlēja pasaules elitē, ceturtdaļfinālā zaudējot Baltkrievijai, un tagad par vietu elitē cīnīsies ar Latviju.

"Ir noiets garš ceļš līdz šīm spēlēm, kurās mums būs jāspēlē pret vienu no spēcīgākajām pasaules valstīm. Vācijas komanda plāno pret Latviju spēlēt labākajā sastāvā. Arī mums ir izcila komanda, kas nozīmē to, ka spēles būs saspringtas. Mūsu izredzes ir 50 pret 50, tomēr mēs ceram, ka mūsu meitenes spēs parādīt savu labāko sniegumu un uzvarēs," saka LTS prezidents Savickis. "Paldies mūsu skatītājiem, kuri saprot tenisu un prot radīt patīkamu gaisotni. Esmu cerību pilns, ka mēs uzvarēsim, tomēr sports ir sports. Gaidāms ļoti interesants un iespaidīgs sportisks pasākums, kurā redzēsim pasaules līmeņa tenisu, un esmu priecīgs, ka Latvija spēlē šādā līmenī. Šis notikums kas nozīmīgs notikums gan Rīgai, gan Latvijai un tas apliecina, ka esam sasnieguši vēl nebijušas tenisa virsotnes."

Vācijas komandas līderes duelī būs kādreizējā pasaules pirmā rakete Angelika Kerbere un Jūlija Gērgesa, bet Latvijas izlases rindās līdzjutēji redzēs abas valsts spēcīgākās tenisistes – Anastasiju Sevastovu un Jeļenu Ostapenko.

"Esam sākuši gatavoties gaidāmajām spēlēm pret Vācijas izlasi. Tās būs ļoti sarežģītas spēles, jo pretinieku sastāvā ir bijusī pasaules pirmā rakete Angelika Kerbere, kā arī stabila pirmā divdesmitnieka spēlētāja Jūlija Gērgesa," norāda Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns.

Latvijas un Vācijas duelis "Arēnā Rīga" risinās Lieldienu laikā – 19. un 20. aprīlī. Savukārt visu nākamo nedēļu paredzēti dažādi pirmsspēles oficiālie pasākumi, pirmais no kuriem pirmdien, 15. aprīlī, risināsies tirdzniecības centrā "Spice".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!