Foto: F64

Latvijas tenisistes Darja Semeņistaja un Daniela Vismane ir iepriecinātas par iespēju cīnīties ar Kanādu Billijas Džīnas Kingas kausa duelī, pēc ceturtdien notikušās izlozes atzina spēlētājas.

Jau ziņots, ka Latvijas un Kanādas sieviešu tenisa izlašu dueli Billijas Džīnas Kingas kausa kvalifikācijā piektdien ievadīs Semeņistajas un Leilas Fernandesas mačs, bet pēc tam kortā dosies Vismane un Rebeka Marino.

"Esmu ļoti iepriecināta par iespēju spēkoties ar Fernandesu, izbaudīšu katru brīdi. Izlasē esmu pirmo reizi un izbaudu katru sekundi no šī procesa. Man šeit patīk viss, tajā skaitā cilvēki, kas ir apkārt. Centīšos no tā gūt gandarījumu tik, cik vien spēšu," pēc izlozes teica Semeņistaja.

Latvijas izlasei šajā duelī nevarēs palīdzēt valsts vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Ostapenko šobrīd dziedē traumu, bet Sevastova uz nenoteiktu laiku ir paņēmusi pauzi no profesionālā tenisa.

"Parasti biju komandas trešais vai ceturtais numurs, bet tagad esmu pirmā. Taču esam šobrīd optimālajā sastāvā, kāds ir pieejams. Esam gatavas cīnīties un atdot visu, kā arī nevaram sagaidīt šo nedēļas nogali," uzsvēra Vismane.

Fernandesa stāstīja, ka šī viņai ir pirmā atrādīšanās Kanādas publikas priekšā izlašu mačos, un pauda cerību, ka skatītāju viņu atbalstīts. "Cik esmu dzirdējusi, līdzjutēji šeit ir ļoti skaļi un jūt līdzi mačiem. Nevar sagaidīt, kad sajutīšu šo enerģiju," teica Fernandesa.

Marino tikmēr atzīmēja, ka Latvija ir jauna un progresējoša komanda, ko nevajadzētu nenovērtēt. "Apzinos, ka pretinieces cīnīsies no sirds, tāpēc mums būs jādemonstrē pašas augstākās klases teniss," pauda Marino.

Pirmā spēle Vankūverā sāksies pulksten 15.45 jeb sestdienā pulksten 1.45 pēc Latvijas laika.

Sestdien savā starpā cīnīsies Vismane un Fernandesa, kā arī Semeņistaja un Marino. Dubultspēlēs Diāna Marcinkēviča kopā ar Līgu Dekmeijerei cīnīsies pret Gabrielu Dabrovski un Kerolu Džao.

Semeņistaja WTA rangā ieņem 389. vietu, bet Fernandesa ir augstajā 21. pozīcijā, savukārt Vismane ir 267. vietā, bet Marino – 111. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!