Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 19.) otrdien Seulas "WTA 250" sērijas turnīrā negaidīti sīvā cīņā ar rezultātu 6-4, 3-6, 7-6 (7:2) pārspēja Dienvidkorejas tenisisti Džonu Bojonu (WTA 688.).

Ostapenko un WTA tūres debitantes, 19 gadus vecās Džonas mačs ilga divas stundas un 14 minūtes. Ostapenko šī bija pirmā spēle kopš "US Open" sacensībām.

Jau pats spēles sākums Ostapenko neizdevās, un jau pirmajā geimā viņa zaudēja savu servi. Turpinājumā Latvijas tenisiste izvirzījās vadībā ar 3-1, tomēr arī Džona atbildēja ar trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas. Seta galotni Ostapenko atkal nospēlēja veiksmīgi, un izvirzījās vadībā mačā.

Otrais geims ritēja līdzīgā cīņā, un Ostapenko nekādi nespēja izvairīties no kļūdām. Pie rezultāta 3-3 viņa zaudēja serves geimu, un Džona izmantoja visas iespējas, lai uzvarētu otro setu, turklāt to paveica vēlreiz "nobreikojot" rīdzinieci.

Uzvarētājas noskaidrošanai bija vajadzīgs trešais sets, un Ostapenko nenoturēja ātri iegūtu breika pārsvaru. Līdzīgas cīņas turpinājumā Ostapenko panāca jau šķietami izšķirošu pārvaru (5-3), tomēr viņai neizdevās maču noslēgt ne pie pretinieces serves, ne pie savas. Cīņa turpinājās taibreikā, un tajā sportiste no Latvijas bija pārliecinoši pārāka.

Ostapenko otrajā kārtā spēkosies ar Anastasiju Gasanovu (WTA 141.), kura ar 7-5, 7-5 apspēlēja austrālieti Astru Šarmu (WTA 104.).

Kvalifikāciju šim turnīram nepārvarēja Latvijas otrā rakete Daniela Vismane (WTA 255.), kura otrajā kārtā piekāpās Dienvidkorejas tenisistei Bakai Dajeonai (WTA 760.).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!