Foto: EPA/LETA
Sensacionāli Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā pirmdien iekļuva ukrainis Aleksandrs Dolgopolovs, kurš sarūpēja pagaidām vislielāko pārsteigumu šī gada "Australian Open".

Astotdaļfinālā Dolgopolovs divarpus stundu ilgā piecu setu cīņā ar 1-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-2 uzvarēja zviedru Robinu Sēderlingu, kurš bija izlikts ar ceturto numuru. Sestdien Dolgopolovs jau sarūpēja vienu sensāciju, arī piecu setu mačā pieveicot turnīra 13.numuru Žo Vilfrīdu Tsongu.

Dolgopolovam tas ir lielākais sasniegums karjerā. Tāpat tas ir lielākais sasniegums Ukrainas vīriešu tenisā kopš 1995.gada, kad "Australian Open" ceturtdaļfinālā iekļuva Andrejs Medvedevs. Toreiz viens no Medvedeva treneriem bija Dolgopolova tēvs Aleksandrs.

Vēl pirmdien "Australian Open" ceturtdaļfinālā iekļuva turnīra piektais numurs Endijs Marejs, kurš bez lielām problēmām ar 6-3, 6-1, 6-1 pieveica Jirgenu Melceru. Vēl astotdaļfinālu pārvarēja spānis Davids Ferrers (izlikts ar septīto numuru), kurš ar 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 pieveica Melnkalnē dzimušo un Kanādu pārstāvošo Milošu Raoniču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!