Foto: AFP/Scanpix/LETA

Slavenā ASV tenisiste Serēna Viljamsa, aizvadot pirmo "Grand Slam" turnīru pēc kļūšanas par māmiņu, ceturtdien izcīnīja uzvaru Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā.

Pašlaik 451.vietā esošā Viljamsa ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-4 apspēlēja WTA sieviešu rangā 17.vietā esošo Ešliju Bārtiju.

"Tas ir neticami," pēc spēles noteica Viljamsa. "Esmu ļoti laimīga atgriezties šeit. Zaudēju pirmo setu un sapratu, ka man ir jāspēlē labāk, ko arī darīju, un kortā parādījās īstā Serēna."

Nākamajā kārtā Viljamsai būs jāspēlē pret ranga 11.vietā esošo vācieti Jūliju Gērgesu.

Jau rīt Serēna Viljamsa un viņas māsa Venusa Viljamsa aizvadīs otrās kārtas dubultspēli pret itālieti Sāru Erani un Beļģijas tenisisti Kirstenu Flipkensu.

Viljamsa uzvarējusi 21 no pēdējiem 22 "Grand Slam" mačiem, vienīgo zaudējumu ciešot 2016.gada ASV atklātajā čempionātā pret Karolīnu Plīškovu. Tāpat Viljamsa kļuvusi par pirmo dāmu tenisisti, kura Francijas atklātajā čempionātā uzvarējusi 11 vienspēļu mačus pēc zaudēta pirmā seta.

Serēna Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi 23 "Grand Slam" vienspēļu titulus, pēdējo no tiem gūstot pērn Austrālijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr citā spēlē WTA ranga septītajā pozīcijā esošā franču tenisiste Karolīne Garsija ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-3 uzveica 41.vietas īpašnieci Penu Šuai no Ķīnas.

Garsijas labākais veikums "Grand Slam" turnīros līdz šim ir bijis ceturtdaļfināls pērnā gada "French Open", taču viņas kontā ir uzvara šī paša turnīra 2016.gada dubultspēļu sacensībās.

Tikmēr Šuai augstākais sasniegums "Grand Slam" sacensībās ir pusfināls ASV atklātajā čempionātā 2014.gadā. Šajā pašā gadā Šuai triumfēja arī "French Open" dubultspēļu sacensībās, bet vienu gadu iepriekš uzvarēja arī Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā.

Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova un slavenā krieviete Marija Šarapova ceturtdien nodrošināja savstarpējo dueli Francijas atklātā čempionāta sestajā kārtā.

Planētas sestā rakete Plīškova otrās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-1 pārspēja savu tautieti Luciji Safāržovu, kura WTA rangā ieņem 53.pozīciju.

Plīškova pērn pirmo reizi karjerās sasniedza "French Open" pusfinālu. Šogad trešajā kārtā viņai stāsies Šarapova, kura ir šī turnīra 2012. un 2014.gada čempione.

Ranga 30.numurs Šarapova otrās kārtas duelī ar rezultātu 7-5, 6-4 pārspēja horvātieti Donnu Vekiču, kura reitingā ir 50.pozīcijā.

Trešajā kārtā iekļuvusi arī planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-3, 6-1 apspēlēja amerikāniet Teilori Taunsedu, kura WTA rangā atrodama 72.vietā.

Pērnā gada fināliste Halepa, kura titula mačā atzina Latvijas zvaigznes Aļonas Ostapenko pārākumu, trešajā kārtā tiksies ar vācieti Andreu Petkoviču, kura ieņem ranga 107.vietu.

Nākamo kārtu sasniegusi arī 2016.gada čempione Garvinje Mugurusa no Spānijas. Planētas trešā rakete Mugurusa ar rezultātu 6-4, 6-3 pieveica mājinieci Fionu Ferro, kura rangā ieņem vien 257.vietu.

Turpinājumā viņa tiksies ar austrālieti Samantu Stosuru, kura reitingā ir 90.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!