Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Latvijas vadošo tenisisti Jeļenu Ostapenko ceturtdien uzvarējusī vāciete Angelika Kerbere Vimbldonas čempionāta finālā tiksies ar titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Ostapenko, pirmo reizi spēlējot Vimbldonas pusfinālā, ceturtdien ar 3-6, 3-6 kapitulēja bijušajai ranga līderei Kerberei.

Tikmēr cita bijusī pasaules ranga līdere Viljamsa, kura ir septiņkārtēja Vimbldonas čempione, otrā pusfināla cīņā ar 6-2, 6-4 droši izveica vācieti Jūliju Gērgesu.

Viljamsa, kura turnīrā ir izlikta ar 25.numuru, lai gan pasaules rangā pēc kļūšanas pērn par māmiņu šobrīd ir vien 181.vietā, desmito reizi karjerā sasniegusi Vimbldonas turnīra finālu.

Gērgesai, kura rangā ir 13.vietā, bet pirmdien iekļūs ranga desmitniekā, neizdevās rast pretargumentus Viljamsas agresīvajai spēlei.

Viljamsa Vimbldonā var izcīnīt savu 24."Grand Slam" turnīru uzvarētājas titulu, kas viņai ļautu panākt līdzšinējo rekordisti Margareti Kortu no Austrālijas. "Grand Slam" turnīru finālā Viljamsa tikusi 30.reizi karjerā.

Kerbere un Viljamsa Vimbldonas finālā tikās jau 2016.gadā, kad uzvaru guva amerikāniete.

Jau ziņots, ka Ostapenko pusfināla spēle neizdevās, jo pirmajā setā viņai bija tkai viena breika iespēja, kas palika neizmantota, bet otrajā setā viņa nokļuva iedzinējos ar 1-5, pēc tam gan vienu breiku atspēlējot, bet no neveiksmes izglābties nespējot.

Ostapenko, kura šobrīd ir pasaules ranga 12.vietā, un ar tādu pat numuru bija izlikta sacensībās, pirmo reizi sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, bet "Grand Slam" turnīrā labāko četriniekā vienspēlēs viņa tika otro reizi karjerā, jo pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr Kerbere otro reizi karjerā sasniedza Vimbldonas čempionāta finālu, jo 2016.gadā viņa zaudēja šo sacensību izšķirošajā cīņā, savukārt 2012.gadā apstājās pusfinālā. Tāpat vāciete, kura pasaules rangā ir desmitajā vietā, bet turnīrā izlikta ar 11.numuru, 2016.gadā triumfēja Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos. Tieši tad viņa arī kļuva par planētas pirmo raketi, ar nelieliem pārtraukumiem šajā pozīcijā esot 34 nedēļas.

Ostapenko, par pusfināla sasniegšanu nopelnīja 780 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus nākamajā rangā pirmdien pakāpties pozīciju augstāk. Tāpat viņa nopelnīja 562 000 sterliņu mārciņu (635 929 eiro) lielu naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!