Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izcilā ASV tenisiste Serēna Viljamsa trešdien, 31. augustā, iekļuva ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā, turnīra otrajā spēlē aizraujošā un saspringtā cīņā ar 7-6 (7:4), 2-6, 6-2 pieveicot ar otro numuru izsēto igaunieti Aneti Kontaveitu.

Tagad nākamajā kārtā 40 gadus vecā Viljamsa tiksies ar Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču.

Pārpildītajā Artūra Eša vārdā nosauktajā tenisa kortā pirmajā setā Kontaveita septītajā geimā atspēlēja četrus geimus, toēr vēlāk devītajā geimā zaudēja savu servi. Viljamsa gan nākamajā geimā nenodrošināja uzvaru pirmajā setā, pieļaujot dubultkļūdu pie Kontaveitas breikbumbas. "Tie break" izspēlē Viljamsai pietika ar vienu "mazo breiku", lai nodrošinātu uzvaru pirmajā setā ar 7-6 (7:4).

Otrajā setā Kontaveita jau pirmajā geimā lauza pretinieces servi, pēc tam ar vēl vienu breiku nostiprinot vadību 3-0. Lai gan Viljamsa spēja lauzt Kontaveitas serves geimu, igaunietes pārliecinošais sniegums nodrošināja viņai vieglu uzvaru otrajā setā ar 6-2.

Izšķirošajā setā Viljamsa otrajā geimā ar lielām grūtībām spēja lauzt pretinieces servi, bet Kontaveita jau nākamajā geimā atbildēja ar to pašu. Skatītāju uzmundrinātā Viljamsa atguva breiku nākamajā geimā, bet ar vēl vienu breiku astotajā geimā nodrošināja uzvaru visā mačā ar 7-6 (7:4), 2-6, 6-2. Viljamsas un Kontaveitas duelis ilga gandrīz divarpus stundas.

Kā zināms, Serēna Viljamsa izteikusies, ka plāno likt punktu savai izcilajai karjerai un, visticamāk, "US Open" būs pēdējais viņas turnīrs, tādēļ amerikānietes sniegumam pievērsta visa pasaules uzmanība. To apliecināja Viljamsas spēle pret Kontaveitu, jo klātienē maču vēroja daudzas slavenības.

"US Open" otro kārtu trešdien vēl pārvarēja cita amerikāniete Koko Gofa, kura ar 6-2 7-6 (7:4) pieveica rumānieti Elenu Gabrielu Rusi. Tikmēr neveiksmes otrajā kārtā piedzīvoja ar otro numuru izsētā grieķiete Marija Sakari, kanādiete Leila Fernandesa (14. numurs), brazīliete Beatrise Hadada Maia un Barbora Krejčīkova (23. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!