Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Titulētā ASV tenisiste Serēna Viljamsa plāno piedalīties šī gada Vimbldonas čempionātā un ir saņēmusi rīkotāju speciālo ielūgumu dalībai pamatturnīrā.

Pirms tam otrdien Viljamsa sociālajā vietnē "Instagram" ierakstīja vēstījumu, kas lika noprast, ka 40 gadus vecā tenisiste piedalīsies sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā.

Viljamsa pēdējo reizi kortā bija pērnā gada 29.jūnijā, kad piedalījās Vimbldonas čempionātā, pirmajā kārtā traumas dēļ izstājoties. WTA rangā amerikāniete ir atkāpusies uz 1208.vietu.

Viņa neizmantoja iespēju pieteikties turnīram ar aizsargāto rangu, kas ļauj tenisistiem piedalīties sacensībās, izmantojot ranga pozīciju, kurā bija pirms pauzes karjerā. Pēdējā gada laikā ASV tenisiste koncentrēja savu uzmanību uzņēmējdarbībai un četrus gadus vecās meitas Olimpijas audzināšanai.

Viljamsai ir arī rīkotāju speciālais ielūgums Īstbornas "WTA 500" turnīrā, kur viņas pāriniece dubultspēļu sacensībā būs tunisiete Onsa Žabēra.

Kopš uzvaras 2017.gada Austrālijas atklātajā čempionātā, kas tika sasniegta grūtniecības laikā, Viljamsa ir palikusi pie 23 "Grand Slam" vienspēļu trofejām, par vienu atpaliekot no Austrālijas tenisistes Mārgaretas Kortas.

Kopš tā laika viņa ir dzemdējusi meitu, atgriezusies WTA tūrē un finišējusi kā vicečempione četros "Grand Slam" turnīros, kamēr pirms 2017.gada viņa bija zaudējusi tikai sešos no 28 fināliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!