Foto: Reuters/Scanpix
ASV tenisistei Serēnai Viljamsai par savu rīcību ASV atklātā čempionāta finālspēlē var nākties maksāt ar diskvalifikāciju, ziņo ārzemju masu mediji.

"US Open" finālā Viljamsa ar 2-6, 3-6 zaudēja austrālietei Samantai Stosurai, kura tādējādi pirmo reizi karjerā uzvarēja kādā no "Grand Slam" turnīriem.

Incidents notika otrā seta sākumā, kad Viljamsa servējot zaudēja ar 30-40. Pēc izdarītā sitiena Viljamsa iekliedzās "Come on!", lai gan Stosura vēl nebija pieskārusies bumbiņai un izspēle nebija beigusies. Tenisa noteikumi šādu rīcību definē kā traucēšanu pretiniekam spēlēt, līdz ar to punkts tiek piešķirts pretiniekam, ko izdarīja mača tiesnese Eva Asderaki.

Viljamsa bija pārliecināta par uzvaru šajā izspēlē, bet pēc tiesneses paziņojuma sadusmojās. Pienākusi pie tiesneses, tenisiste agresīvā tonī apstrīdēja lēmumu. Vēlāk spēles gaitā Viljamsa vairākas reizes izteica asas piezīmes par tiesneses rīcību, bet pēc cīņas neatsveicinājās no tiesneses, kā tas ir pieņemts.

ASV tenisa asociācija jau paziņojusi, ka izskatīs Viljamsas rīcību, taču sīkāk pagaidām nekomentē notikušo.

Ja Viljamsas rīcība tiks definēta kā uzbrūkoša, tad tenisistei draud smagas sankcijas. Pirms diviem gadiem "US Open" pusfinālā Viljamsa nesavaldījās un nolamāja līnijtiesnesi. Viljamsa par savu nesavaldību samaksāja 82 500 ASV dolārus, kā arī viņai piesprieda trīs gadu nosacītu diskvalifikāciju ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem - līdz 2011.gada sezonas beigām. Tenisa vadība toreiz noteica, ja šajā pārbaudes laikā Viljamsai būs kāds liels pārkāpums, soda nauda tiks dubultota un būs 175 000 ASV dolāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!