Foto: AFP/Scanpix
audējumu Vimbldonas tenisa čempionāta ceturtdaļfināla mačā trešdien piedzīvoja seškārtējais sacensību čempions Rodžers Federers, kurš piecu setu cīņā ar 6-3, 7-6 (7:3), 4-6, 4-6, 4-6 piekāpās francūzim Žo Vilfrīdam Congam.

Ar trešo numuru izliktais Federers uzvarēja pirmajos divos setos, bet nākamajos trijos katrā pa reizei zaudēja savas serves geimu, piedzīvojot neveiksmi.

Federers sacensību ceturtdaļfinālā zaudēja otro gadu pēc kārtas.

Piektdien paredzētajā pusfinālā sacensību 12.rakete Žo Vilfrīds Tsonga spēkosies ar serbu Novāku Džokoviču.

Ar otro numuru izliktais Džokovičs arī aizvadīja smagu ceturtdaļfināla spēli, tomēr ar 6-2, 3-6, 6-3, 7-5 spēja pieveikt jauno austrālieti Bernardu Tomiču, kurš sacensības uzsāka no kvalifikācijas.

Šajā mačā izšķirošais bija trešais sets, kurā Tomičs izvirzījās vadībā ar 3-1, bet pēc tam zaudēja septiņos geimos pēc kārtas. Ceturtajā setā Tomičs vēl no 0-2 spēja panākt izlīdzinājumu, tomēr izskaņā nedaudz sekmīgāks tomēr bija pieredzējušākais serbs.

Džokovičs tagad iekļuvis jau piecos "Grand Slam" turnīru pusfinālos pēc kārtas.

Pārējos ceturtdaļfinālos lieli pārsteigumi netika fiksēti.

Vienu setu zaudēja ATP ranga līderis Rafaels Nadals, kurš ar 6-3, 6-3, 5-7, 6-4 pieveica amerikāni Mārdiju Fišu, kurš izlikts ar desmito numuru.

Kaut iepriekšējā cīņā Nadals guva pēdas traumu, šajā mačā viņš neparādīja ne mazākās diskomforta pazīmes, nospēlējot pietiekoši pārliecinoši.

Tikmēr ceturto numuru izliktais skots Endijs Marejs ar 6-3, 6-4, 6-4 nedaudz vairāk nekā divu stundu laikā pārspēja spāni Felisiano Lopesu.

Marejs ir vienīgais no tenisistiem, kurš Vimbldonas turnīra pusfinālu spējis sasniegt iepriekšējos trīs gadus. Tomēr pēdējos divos gados viņš pusfināla mačā zaudēja. Vimbldonas turnīrā neviens brits nav uzvarējis kopš 1936.gada, kad par labāko kļuva Freds Perijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!