Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Taivānā notiekošajā WTA "International" sērijas turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā.

Cīņā par ceturtdaļfinālu Sevastova ar rezultātu 7-5, 2-6, 7-5 divu stundu ilgā cīņā pārspēja horvātieti Donnu Vekiču. WTA sieviešu tenisa rangā Sevastova ierindojas 103. vietā, bet Vekiča ir piecas pozīcijas zemāk.

Sevastova pirmajā setā atspēlējās no breika deficīta un noslēgumā vēlreiz lauza pretinieces servi, izvirzoties mača vadībā. Savukārt otrā seta sākumu Sevastova aizvadīja ļoti neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 0-4. Izlieto ūdeni Latvijas tenisiste vairs sasmelt nevarēja, pārliecinoši zaudējot otro setu.

Arī trešā seta sākums Sevastovai neizdevās, jo viņa atkal nonāca iedzinējos ar 0-4. Šoreiz viņa veiksmīgi turējās spēlē, un astotajā geimā Latvijas otrajai raketei bija breikbumbas un iespēja panākt izlīdzinājumu spēlē, ko viņa izmantoja (4-4). Savukārt mača pēdējā geimā viņā viņa lauza pretinieces servi un izcīnīja uzvaru spēlē.

Ceturtdaļfinālā Sevastovu sagaida spēle pret amerikānietes Venusas Viljamsas (12. vieta WTA rangā) un polietes Ursulas Radvanskas (113.vieta) pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!