Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdienas naktī pēc Latvijas laika aizvadīs Austrālijas atklātā čempionāta trešās kārtas maču, tiekoties ar krievieti Vesnu Manasjevu.

Mačs risināsies kā pirmais trešajā kortā, kas ir piektais galvenais, un sāksies plkst.2 pēc Latvijas laika.

Šobrīd WTA rangā Sevastova ieņem 45. vietu, bet Manasjeva atrodas 146. pozīcijā.

Jau pašlaik abām tenisistēm šis ir līdzšinējā karjerā sekmīgākais "Grand Slam" turnīrs.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā tikušās vienu reizi, kad 2008. gada Vimbldonas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā Sevastova piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2-6, 4-6.

Ceturtajā kārtā šī pāra uzvarētāja spēkosies ar WTA ranga līderi Karolīnu Vozņacki, kura arī turnīrā izlikta ar pirmo numuru, vai slovākieti Dominiku Cibuļkovu, kura izlikta ar 29.numuru.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 7-6 (7:5) pieveica slovēnieti Poļonu Hercogu, bet pēc tam ar 6-4, 6-2 uzvarēja beļģieti Janīnu Vikmeijeri, kura izlikta ar 21.numuru.

Savukārt Manasjeva pārsteigumu sagādāja otrajā kārtā, kad ar 3-6, 6-3, 6-0 apspēlēja ar 15.numuru izlikto francūzieti Marionu Bartolī.

Tikmēr sieviešu dubultspēļu turnīra otrās kārtas maču piektdien aizvadīs Līga Dekmeijere. Latvijas tenisiste pārī ar japānieti Ajumi Moritu tiksies ar čehietēm Ivetu Benešovu un Barboru Zahlavovu Stricovu, kuras izliktas ar sesto numuru.

Šis mačs risināsies kā ceturtais astotajā kortā un varētu sākties ap plkst.8 pēc Latvijas laika.

Dekmeijere pašlaik WTA rangā ieņem 70.vietu, Morita atrodas 124.pozīcijā, bet Zahlavova Stricova un Benešova atrodas attiecīgi 19. un 21.pozīcijā.

Trešajā kārtā šī dueļa spēcīgākais pāris tiksies ar ASV tenisistēm Betāniju Mateku-Sendsu un Meganu Šonesiju, kuras izliktas ar devīto numuru, vai krievieti Mariju Kondratjevu un francūzieti Sofiju Lefēru.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Dekmeijere un Morita ar rezultātu 6-4, 6-3 pieveica beļģieti Janīnu Vikmeijeri un rumānieti Simonu Halepu. Tikmēr Zahlavova Stricova un Benešova ar 6-2, 6-4 pārspēja ukrainieti Katerinu Bondarenko un krievieti Dināru Safinu.

Kā ziņots, sieviešu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu ceturtdien nepārvarēja Sevastova, kura pārī ar austrieti Sibillu Bammeri ar 3-6, 6-7 (3:7) piekāpās čehietēm Andrea Hlavačkovai un Lusijai Hradečkai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!