Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvija tenisiste Anastasija Sevstova piektdien Štugartes “Premier 700” turnīra ceturtdaļfināla kārtas spēlē aizvadīja lielisku pirmo setu, tomēr ar rezultātu 6-2, 2-6, 3-6 piekāpās pasaules trešajai raketei Petrai Kvitovai.

Sevastova spēli uzsāka negaidīti labi, šķietami pārsteidzot arī pretinieci. Liepājniece divas reizes guva punktus pie Kvitovas serves, kā arī veiksmīgi izmantoja savu servi, panākot 4-0.

Čehiete gan tobrīd sāka servēt veiksmīgāk, lēnām radot izteiktu dominanci pie savām servēm, tomēr pretiniecei izlieto ūdeni sasmelt neizdevās. Kvitova pirmajā setā kļūdījās 14 reizes, kamēr Sevastova vien divreiz, kas Latvijas tenisistei ļāva pirmo setu uzvarēt ar 6-2.

Cīņa otrajā setā bija relatīvi līdzīga, abām tenisistēm turpinot brīžiem apmainīties ar elegantiem saīsinātiem sitieniem. Spēles groži sasvērās par labu pretiniecei, kad Kvitova lauza Sevastovas servi un panāca 4-2 savā labā. Sākot ar šo geimu, čehiete uzvarēja 12 punktus pēc kārtas un pārliecinoši noslēdza setu.

Iniciatīva bija nonākusi Čehijas tenisistes rokās, un to Kvitova arī turpināja izmantot, laužot Sevastovas otro serves geimu trešajā setā. Tomēr latvietei parādījās cerību stariņš, kad Sevastova paveica to pašu pirmo reizi kopš pirmā seta – rezultāts 3-4.

Taču Kvitova nākamajā geimā atbildēja ar to pašu, bet geimu vēlāk spēle jau noslēdzās.

Pasaules rangā 13. vietā esošā Sevastova par ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnīja 100 WTA ranga punktus. Savukārt Kvitovu pusfinālā sagaida spēle pret Vācijas tenisisti Angeliku Kerberi (5. vieta rangā) vai Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu (7. vieta).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar detalizētu mača norises gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!