Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien, 1. maijā, turpināja savu uzvaru sēriju Madrides WTA turnīrā, otrās kārtas spēlē ar 6-3, 6-3 pieveicot britu tenisisti Johannu Kontu.

Nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar Džilu Teihmanu no Šveices vai spānieti Paulu Badosu. Par Madrides turnīra kvalifikācijas pārvarēšanu Sevastova nopelnīja 30 ranga punktus, bet par iekļūšanu trešajā kārtā vēl tikusi pie 120 ranga punktiem, kas ļaus viņai nākamajā nedēļā atgriezties WTA ranga TOP 50.

Sevastova spēlē izmantoja pretinieces daudzās kļūdas - Konta pieļāva 35 nepiespiestās kļūdas, no kurām piecas bija dubultkļūdas. Liepājniece mačā pieļāva 13 kļūdas un divas dubultkļūdas.

Sevastova spēli sāka ar pretinieces serves geima laušanu, bet tad ceturtajā geimā zaudēja savu servi (2-2). Sevastova uzreiz atkal lauza pretinieces serves geimu, vadību nosargājot līdz devītajam geimam. Pirmā seta devītajā geimā Sevastova neizmantoja četras setbumbas, bet ar piekto piegājienu vēlreiz lauza pretinieces servi, kas šoreiz deva uzvaru setā ar 6-3

Otrajā setā tenisistes drošāk spēlēja savu servju geimos. Sevastova sestajā geimā lauza pretinieces servi, kas vēlāk bija izšķirošais momentas un ļāva uzvarēt visu maču.

Sestdien vēlāk dubultspēļu turnīrā maču aizvadīs Jeļena Osytapenko, kurai, visticamāk, svētdien, 2. maijā, gaida cīņa vienspēļu otrajā kārtā pret amerikānieti Dženiferu Breidiju, kas pirmajā kārtā pieveica titulēto Venusu Viljamsu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!