Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Austrālijas atklātā tenisa čempionāta jeb "Australian Open" pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu.

Abas tenisistes aizvadīja pirmo savstarpējo spēli WTA tūrē, un tas ilga stundu un divas minūtes. Sevastova "Australian Open" turnīrā izsēta ar 13. numuru, lai arī pasaules rangā atrodas 12. vietā, bet Bartela ieņem 76. vietu.

Spēles sākumā abas tenisistes veiksmīgi nospēlēja pie savām servēm, bet tad abas apmainījās ar uzvarētiem pretinieču serves geimiem. Mirkli vēlāk garā geimā Sevastova ar piekto breikbumbu lauza vācietes servi un izvirzījās vadībā. Pēc tam viņa nostiprināja savu vadību, bet seta izskaņā vēlreiz uzvarēja pretinieces serves geimu. Savukārt otrajā setā Sevastova spēlēja pietiekami pārliecinoši un droši sasniedza "Australian Open" otro kārtu.

Otrajā kārtā Sevastovas pretiniece būs kvalifikāciju pārvarējusī kanādiete Bjanka Andresku, kura ar 7-6 (7:1), 6-7 (0:7), 6-3 uzvarēja "wild card" ielūgumu saņēmušo amerikānieti Vitniju Osugivi. 18 gadus vecā Andresku šogad pārsteigusi un spējusi uzvarēt kādreizējās pasaules ranga līderes Venusu Viljamsu un Karolīni Vozņacki.

Pagājušajā sezonā Sevastova "Australian Open" noslēdza otrajā kārtā.

Sevastova sieviešu vienspēļu turnīrā ir palikusi vienīgā Latvijas pārstāve, jo Jeļena Ostapenko pirmdien izstājās pirmajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!