Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien ar uzvaru maratonmačā sāka dalību Bukarestes WTA "International" turnīrā, kurā viņa uzvarēja 2018. gadā.

Pirmās kārtas mačā Sevastova, kura izlikta ar pirmo numuru, trīs stundu un trīs minūšu ilgā cīņā ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-5 pieveica Anu Bogdanu no Rumānijas.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 30 WTA ranga punktus, bet nākamajā kārtā liepājniece tiksies ar citu mājinieci Patrīciju Mariju Tigu. Šī Rumānijas tenisiste pēc vairākām traumām vairs nav WTA pasaules rangā, bet ar speciālo ielūgumu piedalījās kvalifikācijā un to pārvarēja.

Sevastovai mačs izvērtās ļoti smagi. Apmainoties breikiem, Sevastova zaudēja servi 11. geimā un tad nākamajā geimā zaudēja pirmo setu. Otrā seta sākumā tenisistes pa reizei zaudēja serves geimus, bet turpinājumā nosargāja savas serves, līdz ar to uzvarētāja bija jānoskaidro "tie break" izspēlē. Sevastova 13. geima gaitā nonāca zaudētājās ar 2:4, bet tad uzvarēja piecas izspēles pēc kārtas un otro setu.

Tikpat dramatisks izvērtās trešais sets. Sevastova ieguva vadību 4-2, tad 10. geimā ar servi varēja sev nodrošināt uzvaru, bet zaudēja serves geimu. Jau nākamajā geimā Sevastova lauza pretinieces servei un 12. geimā uzvaru neizlaida no rokām.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!