Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien, 4. janvārī, ar uzvaru sāka 2022. gada sezonu, iekļūstot Melburnā notiekošā turnīra otrajā kārtā.

Pirmās kārtas mačā liepājniece 79 minūšu laikā ar 6-4, 6-4 pieveica Francijas tenisisti Karolīni Garsiju. Sevastovai tā bija tikai otrā uzvara pēc pērnā gada Vimbldonas čempionāta un neveiksmīgi aizvadītas sezonas otrās daļas.

Sevastova jau spēles pirmajā geimā lauza pretinieces servi, nosargājot breika pārsvaru līdz seta izskaņai. Otrajā setā Sevastova ātri izvirzījās vadībā ar 4-0 un vēlāk panāca arī 5-1. Astotajā geimā Sevastova neizmantoja trīs mačbumbas, tad zaudēja savas serves geimu, kas ļāva francūzietei pietuvoties līdz 4-5. Desmitajā geimā Sevastova nosargāja savu servi, svinot uzvaru visā mačā ar 6-4, 6-4.

WTA pasaules rangā Sevastova pēc neveiksmīgās pagājušās sezonas izskaņas noslīdējusi uz 70. vietu, bet Garsija ieņem 74. vietu.

Par iekļūšanu Melburnas turnīra otrajā kārtā Sevastova nopelnījusi 30 WTA ranga punktus, kas ļaus nākamnedēļ nedaudz pakāpties pasaules rangā. Melburnas turnīra otrajā kārtā Sevastova tagad tiksies ar 21 gadu veco ASV tenisisti Annu Li, kas pasaules rangā ieņem 47. vietu un turnīrā izlikta ar septīto numuru.

Melburnā šobrīd risinās divi turnīri uz cietā seguma, kas ir kā sagatavošanās pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open". Austrālijas atklātais tenisa čempionāts Melburnā sāksies 17. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!