Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc Austrālijas atklātā tenisa čempionāta WTA sieviešu tenisa ranga sarakstā pakāpusies uz 100. pozīciju.

Jau vēstīts, ka Sevastova "Australian Open" turnīrā iekļuva otrajā kārtā, kur piekāpās Anai Ivanovičai. Nopelnītie 110 WTA punkti palīdzēja Latvijas tenisistei pakāpties par 13 pozīcijām un atgriezties ranga labāko simtniekā.

Sevastovas rekords WTA rangā ir 36. pozīcija, ko viņa sasniedza 2011.gada janvārī, bet šobrīd viņa turpina ļoti veiksmīgo atgriešanos profesionālajā tenisā.

Savukārt vadošā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra pasaules rangā zaudējusi piecas pozīcijas un ierindojas 86. vietā. Savukārt Diāna Marcinkeviča ierindojas 496.vietā.

Vīriešu vienspēļu ATP pasaules rangā Ernests Gulbis zaudējis trīs pozīcijas un ierindojas 82.vietā, bet Latvijas otrā rakete Mārtiņš Podžus ir 586. vietā. Miķelis Lībietis ierindojas 685. vietā, Jānis Podžus – 1077. vietā, savukārt ATP rangā atgriezies Artūrs Lazdiņš, ieņemot 1600. vietu. Vēl Mikus Losbergs atrodams rangā, ieņemot 1777.vietu.

Tikmēr sieviešu tenisa ranga līderpozīcijā joprojām ir Serēna Viljamsa, bet uz otro vietu pēc triumfa "Australian Open" pakāpusies Angelika Kerbere. Simona Halepa noslīdējusi uz trešo vietu, Agņeška Radvanska ierindojas ceturtajā vietā, bet Garbinje Mugurusa noslēdz labāko piecinieku.

Savukārt vīriešu rangā labāko piecinieks palicis nemainīgs – pārliecinošs līderis ir Novāks Džokovičš, kuram seko Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka un Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!