Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 54.) otrdien "Yarra Valley Classic WTA 500" vienspēļu turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 0-6, 3-6 piekāpās Krievijas pārstāvei Anastasijai Pavļučenkovai (WTA 39.).

Lai gan pirmos divus serves geimus Sevastova zaudēja vien pēc četru breikbumbu atspēlēšanas, Pavļučenkova pirmo setu uzvarēja neatstājot Sevastovai ne geima.

Taču otrā seta ievadā liepājniece pat lauza pretinieces servi, panākot rezultātu 2-1. Tam gan sekoja četri pēc kārtas zaudēti geimi. Rezultātam esot 2-5, Sevastova serves geimā atspēlēja vienu pretinieces mačbumbu, tomēr geimu vēlāk viņai nācās piekāpties visā spēlē.

Sevastova pretiniecei karjerā zaudējusi visās astoņās savstarpējās spēlēs. Abas tenisistes šosezon kopā trenējas un šajā turnīrā bija nolēmušas startēt kopā dubultspēlēs, taču pirms sacensību sākšanās atsauca savu dalību no pāru cīņām.

Apstājoties turnīra otrajā kārtā, Latvijas tenisiste turnīru noslēdza ar 30 WTA ranga punktiem.

Vienspēļu pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 6-2 uzveica amerikānieti Medisonu Bringlu (WTA 83.), kamēr krieviete ar 6-1, 6-4 pārspēja Misaki Doju no Japānas (WTA 84.).

Pirms sacensībām Melburnā Sevastova šosezon vienīgo spēli aizvadīja Abū Dabī "WTA 500" turnīrā, kur pirmajā kārtā ar 2-6, 7-5, 2-6 piekāpās Paulai Badosai no Spānijas (WTA 70.). Tikmēr Pavļučenkova šajā pašā turnīrā pirmajā kārtā ar 6-7 (3:7), 3-6 zaudēja tunisietei Onsai Žabērai.

WTA tūrē abas tenisistes iepriekš karjerā tikušās sešas reizes, visās uzvaru svinot Pavļučenkovai. Pēdējā tikšanās reize bija 2018. gadā Uhaņas "Premier 5" (tagad "WTA 1000") turnīra pirmajā kārtā, kur krieviete uzvarēja ar 6-2, 6-3. Tajā pašā gadā abas tenisistes savā starpā tikās arī Federāciju kausā, Sevastovai piedzīvojot zaudējumu.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, bet Pavļučenkovas rēķinā ir 12. Tāpat Krievijas pārstāve virs galvas cēlusi piecas dubultspēļu trofejas, bet Sevastovai tas nav izdevies ne reizi.

Savukārt Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien cieta zaudējumu Melburnā notiekošā "Yarra Valley Classic WTA 500" dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets, kas turnīrā bija izlikts ar septīto numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpās amerikānietēm Koko Gofai un Ketijai Maknallijai.

Zaudējot pirmajā kārtā, Ostapenko sacensības noslēdza ar WTA dubultspēļu ranga vienu punktu.

Melburnā atsevišķi notiek divi vienspēļu turnīru "Yarra Valley Classic" un "Gippsland Trophy". Otrajā no tām Ostapenko sasniegusi astotdaļfinālu, kurā tiksies ar turnīra trešo numuru Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas.

Turnīrs uz cietā seguma Melburnā notiks līdz 6.februārim un tenisistēm tās ir pēdējās sacensības pirms Austrālijas atklātā čempionāta jeb "Australian Open".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!