Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien prestižā Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-3, 6-4 pārspēja amerikānieti Kristiju Ānu.

Sevastova Vimbldonā izlikta ar 12. numuru un šajā pašā pozīcijā viņa atrodas pasaules rangā. Lai uzvarētu 190. pozīcijā esošo Ānu latvietei vajadzēja stundu un 19 minūtes. Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Sevastova spēli iesāka lēnīgi, jo viņa vispirms palika "sausā" pretinieces serves geimā, bet tad viņai nācās atspēlēt divas breikbumbas savā serves geimā. Turpinājumā Sevastova lauza pretinieces servi un panāca rezultātu 3-1, tomēr Āna atspēlējās. Pirmo setu latviete noslēdza ar trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas. Arī otrajā setā Sevastova nenoturēja breika pārsvaru – viņa bija vadībā ar 3-0 un 4-1, tomēr Āna izmantoja savas iespējas un panāca 4-4. Sevastovai pēc tam nosargāja savu servi un izšķirošajās brīžos pretinieces serves geimā panāca Ānas kļūdas.

Sevastovai otrās kārtas sasniegšana ir atkārtots labākais rezultāts Vimbldonā. Iepriekš viņai to izdevās paveikt 2017. gadā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova tikusi pie 70 WTA ranga punktiem. Nākamajā kārtā viņa tiksies ar citas amerikānietes Danielas Kolinsas un Kazahstānas tenisistes Zarinas Dijasas pāra uzvarētāju. Koninsa WTA rangā ir 34. cietā, bet Dijasa - 86. pozīcijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!