Foto: LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien, 9. martā, Dubaijas WTA turnīra otrās kārtas spēlē atspēlēja divas mačbumbas, tomēr aizraujošā trīs setu cīņā ar 3-6, 7-6 (7:5), 2-6 zaudēja vienai no pasaules vadošajām tenisistēm čehietei Karolīnai Plīškovai.

Sevastova par dalību Dubaijas turnīrā ieguva 60 WTA ieskaites punktus, tomēr tas neļaus viņai uzlabot pozīcijas pasaules rangā un nākamnedēļ viņa, visticamāk, saglabās 55. vietu.

Sevastova spēles trešajā geimā lauza pretinieces serves geimu, bet tad zaudēja divus savas serves geimus, nonākot nelabvēlīgā situācijā 2-5. Liepājniecei neizdevās atspēlēties un viņa piedzīvoja zaudējumu pirmajā setā ar 3-6.

Dramatiski risinājās otrais sets. Sevastova pirmajā geimā zaudēja savu servi, bet Plīškova turpinājumā ilgu laiku spēja saglabāt vadību līdz pat desmitajam geimam. Tajā Sevastova neizmantoja dubulto breikbumbu, bet vēlāk divas reizes čehietei bija mačbumba. Otro no tām Sevastova atspēlēja ar veiksmes palīdzību, jo bumbiņa pārvēlās pāri tīklam.

Kā vēlāk izrādījās, tas bija lūzuma punkts otrajā setā. Sevastova lauza pretinieces serves geimu, vēlāk tika pie "tie break" izspēles, kurā atspēlējās no 1:4 un uzvarēja ar 7:5.

Trešajā setā līdzīg spēkošanās bija pirmos četrus geimus, bet tad četrus geimus pēc kārtas uzvarēja titulētā čehiete, iekļūstot Dubaijas turnīra trešajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!