Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pamatsacensībām sestdien kvalificējās Anastasija Sevastova, kura pārvarēja visas trīs atlases kārtas. Tādējādi "Australian Open", kas sāksies pirmdien, startēs trīs Latvijas tenisisti – Sevastova, Jeļena Ostapenko un Ernests Gulbis.

"Australian open" sieviešu vienspēļu kvalifikācijas trešajā, izšķirošajā kārtā Sevastova, kura bija izlikta ar piekto numuru, pēc zaudēta pirmā seta atspēlējās un ar 4-6, 6-3, 6-2 pieveica amerikānieti Džūliju Boserupu, kura rangā ieņemt 198. pozīciju. Latvijas tenisiste pasaules rangā atrodas 114. vietā.

Pirmajā setā vairākas reizes tenisistes zaudēja savus serves geimus, bet šajā situācijā veiksmīgāka bija amerikāniete, kura uzvarēja pirmo setu. Otrajā setā Sevastova jau sākumā lauza pretinieces serves geimu, iegūstot vadību un to neatdodot. Tikmēr trešajā setā Sevastova uzvarēja pirmos trīs geimus, divreiz paņemto pretinieces serves geimus. Lai gan vēlāk Sevastova reizi zaudēja savu serves geimu, Latvijas tenisiste uzreiz atguva drošāku pārsvaru un astotajā geimā svinēja uzvaru mačā.

Tagad "Aastralian Open" pirmajā kārtā Sevastova spēlēs pret mājinieci, 28 gadus veco Džarmilu Volfu, kas pasaules rangā ieņem 110. vietu. Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar citu austrālieti Tamiju Patersoni (462. vieta pasaules rangā) vai turnīra 20. numuru Anu Ivanoviču.

Austrāliete Volfa, izmantojot mājinieces priekšrocības, sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā spēlēs jau 11. reizi, bet tikai pērn - vienīgo reizi karjerā - viņai izdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Atgādinām, ka ATP rangā 80. vietā esošais Gulbis pirmajā kārtā spēkosies ar 30. numuru izlikto Žeremī Šardī. Šī abiem tenisistiem būs sestā tikšanās reize. Līdz šim trīs reizes Gulbis izcīnījis uzvaras, bet divas reizes – Šardī.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs spēkosies vai nu ar Andreju Kuzņecovu no Krievijas vai arī ar vienu no kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem. Gulbis un Šardī maču aizvadīs otrdien.

Savukārt Ostapenko pretiniece būs taivāniete Suveja Sje, kura WTA rangā ierindojas 92.vietā. Kā ziņots, Ostapenko rangā ierindojas 81. pozīcijā.

Līdz šim abas tenisistes savā starpā nav aizvadījušas nevienu spēli. Šī mača uzvarētājas otrajā kārtā spēlēs pret galvenās favorītes Serēnas Viljamsas un Kamilas Džordži pāra uzvarētāju. Ostapenko pirmā spēle risināsies pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!