Foto: LETA

\Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pēc triumfa WTA turnīrā Lielupē saglabājusi 11. vietu WTA pasaules rangā, tomēr pietuvojusies TOP 10 punktu ziņā. Savukārt ATP vīriešu tenisa ranga jaunākajā sarakstā atkal nedaudz savas pozīcijas uzlabojis neveiksmju joslā esošais Ernests Gulbis.

Sevastovas kontā tagad ir 3356 punkti, bet desmitajā vietā esošajai Arinai Sabaļenkai ir tikai par deviņiem vairāk. Tiesa, Baltkrievijas tenisiste savu punktu ražu var papildināt šonedēļ Sanhosē turnīrā, bet Sevastova šonedēļ nespēlē. Turpat tuvumā ir titulētā Serēna Viljamsa, kurai ir 3410 punkti un kura šonedēļ nespēlē.

Sevastovai šonedēļ nav jāaizstāv WTA ranga punkti, bet vēl pēc nedēļas 12. augustā viņai "zudīs" 190 punkti par Monreālas "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu 2018. gada sezonā. Nākamnedēļ "Premier" turnīrs risināsies Toronto, un tajā Sevastova ir ieplānojusi startēt.

Toronto startēs arī Jeļena Ostapenko, kura pasaules rangā saglabā 83. vietu. Latvijas otrajai tenisa raketei tuvākajā laikā divos "Premier" turnīros Toronto un pēc tam Sinsinati kopā jāaizstāv tikai divi reitinga punkti, tādējādi pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošai Ostapenko ir labas iespējas uzlabot pozīciju WTA rangā.

Latvijas trešā labākā tenisiste Diāna Marcinkēviča pēc savas pirmās uzvaras WTA pamatsacensībās un iekļūšanas Jūrmalas turnīra otrajā kārtā veikusi 16 pozīciju kāpumu un ieņem 207. vietu. Viņas personiskais rekords ir 196. vieta.

Vēl viena Latvijas tenisiste Daniela Vīsmane WTA rangā zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 484. vietu.

WTA ranga augšdaļā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir Ešlija Bārtija, bet viņai seko Naomi Osaka, Karolīna Plīškova, Simona Halepa, Kiki Bertensa, Petra Kvitova, Elina Svitoļina un Sloeina Stīvensa. Labāko desmitnieku noslēdz jau pieminētās Serēna Viljamsa un Sabaļenka.

ATP vīriešu tenisa rangā Gulbis pakāpies pa vienu pozīciju un ieņem 129. vietu. Pēc Vimbldonas čempionāta Gulbis izkrita no pirmā simta, bet tagad divas nedēļas pēc kārtas veicis nelielu kāpumu, lai gan viņa zaudējumu sērija ir ievilkusies jau uz astoņām spēlēm.

ATP vīriešu rangā vēl ir viens latvietis Mārtiņš Podžus, kurš saglabā dalītu 667. vietu.

ATP pasaules ranga labākajā desmtniekā lielas izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Novāks Džokovičs, aiz kura seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Dominiks Tīms, Aleksandrs Zverevs, Stefans Cicips, Kei Nišikori, Karens Kačanovs, Fabio Fonjīni un Daniils Medvedevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!