Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nākamajā nedēļā paredzēto Dohas WTA "Premier" sērijas turnīru sāks ar maču pret horvātieti Donnu Vekiču, kamēr Jeļena Ostapenko pēc smagās nedēļas Federāciju kausā ieguvusi iespēju pirmajā kārtā atpūsties.

Vien sestdien abas Latvijas tenisistes veiksmīgi noslēdza dalību Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, bet tagad viņām uzreiz jādodas uz Dohu. Ja Tallinā turnīrs risinājās hallē, Dohā tas notiks ārā un lielā siltumā.

WTA ranga 15.vietā esošā Sevastova turnīrā ir izlikta ar 13.numuru, bet viņas pirmās kārtas pretiniece Vekiča atrodama 50.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā tikušās divas reizes - 2016.gada februārī Gaosjunas WTA "International" turnīra otrajā kārtā Sevastova svinēja uzvaru ar rezultātu 7-5, 2-6, 7-5, trešajā setā atspēlējoties no 0-4, bet pērn rudenī ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā Latvijas tenisiste pretinieci droši pieveica ar 6-2, 6-3.

Otrajā kārtā šī dueļa spēcīgākā sportiste tiksies ar čehieti Kateržinu Sinjakovu vai kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Pērn Vekiča spēlēja veiksmīgi, vasarā triumfējot Notingemas WTA "International" turnīrā Lielbritānijā un iegūstot savu otro WTA titulu karjerā. Pirms tam pirmo viņa 2014.gadā izcīnīja vien 17 gadu vecumā, bet pirmajā no līdz šim piecām reizēm finālā horvātiete spēlēja vēl 16 gadu vecumā, kas turklāt notika debijas sacensībās WTA tūrē. Zīmīgi, ka abos uzvarētajos finālos viņa izcīnījusi vienīgos panākumus karjerā pār pirmā desmitnieka tenisistēm.

Pērn "US Open" turnīrā, kur viņa zaudēja Sevastovai, Vekiča vien otro reizi karjerā sasniedza kāda "Grand Slam" turnīra trešo kārtu, šajā turnīra fāzē spēlējot arī 2015.gada Francijas atklātajā čempionātā. Tomēr kopš tā turnīra horvātiete uzvarējusi tikai trijos WTA līmeņa mačos.

Šveices tenisa zvaigznes Stana Vavrinkas draudzene Vekiča pēc lieliska karjeras ievada 2015. un 2016.gadu noslēdza ārpus pasaules ranga pirmā simtnieka, tomēr pērn viņa gadu noslēdza 56.pozīcijā.

Sevastova 2017.gadu sāka WTA ranga 34.pozīcijā un iepriekšējā sezonā triumfēja Maljorkas WTA "International" turnīrā, kas viņai bija otrais WTA tituls karjerā, kā arī vēl divos turnīros aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt "Grand Slam" sacensībās labākais sasniegums viņai bija iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas turklāt tika paveikts otro gadu pēc kārtas. Oktobrī viņa sasniedza sev rekordaugsto 15.vietu WTA rangā, kurā atrodas arī patlaban.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Savukārt šī gada ievadā viņa ar veiksmīgu sniegumu aizkļuva līdz Brisbenas WTA "Premier" turnīra pusfinālam, kā arī guva vienu uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā, kur piekāpās titulētajai Marijai Šarapovai.

Sevastova pirmoreiz Dohas turnīrā piedalījās 2016.gadā, kad pārvarēja kvalifikāciju, bet pamatturnīra pirmajā kārtā zaudēja kanādietei Eižēnijai Bušārai, kamēr pērn viņa pirmajā kārtā piekāpās titulētajai austrālietei Samantai Stosurai.

Šonedēļ viņa ar Ostapenko Tallinā palīdzēja Latvijas izlasei Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, izlasei izcīnot uzvaru fināla kārtā un kvalificēties aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā. Sevastova uzvarēja trijās no četrām vienspēlēm, kurās piedalījās.

Zīmīgi, ka Tallinā spēlēja arī Horvātija, tomēr Vekiča šoreiz savai izlasei nepalīdzēja.

Ostapenko sev veiksmīgajā Dohas turnīrā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma. Pērn pēc dalības Federāciju kausā viņa nepaspēja uz šo sacensību kvalifikāciju, bet sezonu pirms tam aizkļuva līdz sacensību finālam, pirmoreiz pasaulei liekot par sevi skaļi runāt.

Šogad viņa sacensībās izlikta ar sesto numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu, bet otrajā būs jāspēlē ar ukrainieti Ļesju Curenko vai Mihaelu Buzarnesku no Rumānijas.

Dohas WTA "Premier" turnīrā ar pirmo numuru izlikta WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas, bet otrais numurs būs rumānietei Simonai Halepai. Līdz ar to nesenās Austrālijas atklātā čempionāta finālistes savā starpā varēs tikties vien finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!