Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien iekļuva Dubaijas WTA sērijas turnīra otrajā kārtā, pirmās kārtas spēlē pieveicot Austrālijas pārstāvi Anstasiju Radionovu.

Pirmās kārtas spēlē Sevastova nepilnu divu stundu ilgā cīņā bija pārāka ar 6-1, 5-7, 6-3.

Pirmajā setā Sevastova ātri izvirzījās vadībā ar 5-0, tad zaudēja vienu geimu servējot, bet uzreiz nākamajā geimā atkal lauza pretinieces servi un uzvarēja setā. Otrajā setā tenisistes pirmajos sešos geimos paņēma pretinieču servi, bet tad sevastova izvirzījās vadībā ar 4-3. Radionova uzvarēja nākamajos divos geimos un bija tuvu uzvari setā, taču Sevastova lauza pretinieces servi un izlīdzināja rezultātu 5-5. Taču pēdējos divos geimos Austrālijas tenisiste bija pārāka un izlīdzināja rezultātu spēlē.

Arī trešā seta sākumā pretinieces apmainījās ar "breikiem", bet tad Sevastova izvrizījās vadībā ar 4-1, nosargāja pārsvaru un uzvarēja visā mačā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi 70 ieskaites punktus pasaules rangā.

Tagad otrajā kārtā Sevastova tiksies ar pasaules ranga desmito labāko tenisisti, Polijas sportisti Agņešku Radvansku, kurai pirmā kārta ir brīva šajā turnīrā. Interesanti, ka abas tenisistes savā starpā līdz šim tikušās vienu reizi - pagājušā gadā Dubaijas turnīrā un arī otrajā kārtā. Toreiz Sevastova, būdama pasaules rangā 84.vietā, zaudēja polietei ar 3-6, 3-6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!