Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien, 6. maijā, vienlaicīgi ar mainīgām sekmēm aizvadīja Madrides WTA turnīra otrās kārtas mačus.

Sevastova divu setu cīņā ar 6-3, 6-4 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, bet Ostapenko divu setu cīņā nespēja salauzt pretinieces sīksto aizsardzību un ar 4-6, 3-6 zaudēja pasaules septītajai raketei Kiki Bertensai.

Uzvaras gadījumā abas Latvijas tenisistes nākamajā kārtā aizvadītu otro savstarpējo dueli dažu nedēļu laikā, bet tagad Sevastova cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiksies ar Bertensu.

Sevastova savā stilā aizvadīja visu maču, gaidot savas iespējas un pretinieces kļūdas. Mača gaitā Sevastova izmantoja divas no piecām breikbumbām un ar to pietika uzvarai mačā, bet rumāniete ne reizi netika pie breikbumbām.

Liepājniece sestajā geimā lauza pretinieces serves geimu, vadību nosargājot atlikušajos geimos pirmā seta beigās. Otrajā setā Sevastova pretinieces servi lauza devītajā geimā un pēc tam uzreiz ar savu serves geimu pielika punktu spēlei.

Daudz agresīvāks teniss risinājās Madrides tenisa centra otrajā kortā Ostapenko un Bertensas spēlē. Latvijas tenisiste kortā daudz vairāk domāja par uzbrukumu, tomēr uzlauzt pretinieces aizsardzību tā īsti neizdevās.

Ostapenko mača sākumā lauza pretinieces serves geimu, bet uzreiz jau zaudēja savu servi. Līdz seta izskaņai ritēja līdzīga cīņa, bet desmitajā geimā Bertensa lauza Ostapenko serves geimu un uzreiz uzvarēja setu ar 6-4. Pēc līdzīga scenārija ritēja otrais sets, kurā Ostapenko savu servi zaudēja astotajā geimā un pēc tā uzreiz Bertensa ar serves geimu nodrošināja uzvaru mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!