Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien turpināja savu uzvaru gājienu Prāgas ITF 100 000 sērijas turnīrā, tiekot pie panākuma vienspēļu pamatsacensību otrajā kārtā.

Pašlaik WTA ranga 255.pozīcijā esošā Sevastova ar rezultātu 7-5, 6-3 pieveica ungārieti Tīmeu Babošu, kura bija izlikta ar ceturto numuru, bet WTA rangā ieņem 66.vietu.

Pirmajā setā starp abām tenisistēm bija līdzīga spēkošanās, taču otrajā setā daudz pārliecinošāk nospēlēja Sevastova un izcīnīja uzvaru.

Kā ziņots, Sevastova sacensības sāka ar trim uzvarām kvalifikācijā. Līdz ar to par kvalifikācijas un pamatturnīra otrās kārtas pārvarēšanu viņa jau ir tikusi pie 42 WTA ranga punktiem.

Ceturtdaļfinālā Sevastova spēkosies ar Kijevā dzimušo Lielbritānijas pārstāvi Jeļenu Baltaču, kura izlikta ar sesto numuru, bet WTA rangā ieņem 70.vietu.

Jau vēstīts, ka dubultspēļu pamatsacensībās piedalījās latviete Līga Dekmeijere, kura atkal startēja pārī ar Mariju Kondratjevu no Krievijas. Latvijas un Krievijas duets pirmajā kārtā trešdien ar 4-6, 6-4, 9:11 piekāpās mājiniecēm Martinai Kubičkovai un Terēzai Šmitkovai.

Līdz ar to Dekmeijere turnīru noslēdza ar viena WTA dubultspēļu ranga punkta nopelnīšanu.

Pirms Prāgas turnīra Sevastova ilgstošas elkoņa traumas ārstēšanas dēļ šogad bija aizvadījusi tikai divas cīņas, kurās abās piedzīvoja zaudējumus.

Jau vēstīts, ka gada sākumā Sevastova traumas dēļ nepiedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā pērn aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, tāpēc viņa zaudēja 280 ranga punktus, janvārī atstājot WTA saraksta pirmo simtnieku, bet pēc tam pakāpeniski pietuvojoties jau trešā simta beigām.

Tagad līdz pat augusta otrajai pusei Sevastovai jāaizstāv vien daži WTA punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!