Foto: EPA/LETA
Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā piektdien ar rezultātu 2-6, 5-7 piekāpās krievietei Anastasijai Pavļučenkovai.

Pirmajā setā Pavļučenkova divas reizes lauza Sevastovas servi, bet Latvijas tenisiste nespēja iegūt kaut vienu breikbumbu, zaudējot ar 2-6.

Otrajā setā Pavļučenkova Latvijas tenisistes servi lauza septītajā geimā, tomēr Sevastova nākamajā geimā atspēlējās. Arī nākamajos trijos geimos uzvarēja serves uzņēmējas, bet 11.geimā Sevastova ar to pašu nespēja atbildēt un otrajā setā zaudēja ar 5-7.

Šobrīd WTA rangā Sevastova ieņem 38.vietu, bet Pavļučenkova, kas izlikta ar septīto numuru, atrodas 19.pozīcijā.

Iepriekš abas tenisistes savā starpā bija tikušās divas reizes. Pagājušā gada Monterejas WTA "International" sērijas turnīra pusfinālā Pavļučenkova uzvarēja ar 6-3, 2-6, 6-1, bet pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā krieviete bija pārāka ar 6-2, 6-4.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Pavļučenkova otro gadu pēc kārtas triumfēja Monterejas WTA "International" turnīrā.

Nākamajā kārtā Pavļučenkova spēkosies ar ASV pārstāves Betānijas Matekas-Sendsas un Šaharas Pīras no Izraēlas cīņas uzvarētāju.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā Sevastova otrdien ar rezultātu 7-5, 7-6 (8:6) smagā cīņā pieveica slovēnieti Poļonu Hercogu, bet Pavļučenkovai pirmā kārta bija brīva.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnīja 50 WTA ranga punktus.

Pagājušā gada Indianvelsas turnīrā Sevastova aizkļuva līdz trešajai kārtai, kurā zaudēja krievietei Verai Zvonarjovai. Līdz ar to latvietei šogad bija jāaizstāv 80 WTA ranga punkti.

Kā ziņots, paralēli notiekošajā vīriešu Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīrā spēlēs arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš būs izlikts ar 31.numuru, kas pirmo kārtu dod brīvu.

Otrās kārtas mačā ATP ranga 34.vietā esošais Gulbis spēkosies ar kādreizējo ATP ranga līderi Leitonu Hjūitu vai Jensuņu Lu no Taivānas. Šobrīd rangā Hjūits ieņem 64.vietu, bet Lu atrodas 43.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!