Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova svētdien izcīnīja uzvaru Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē.

Sevastova, kura pasaules rangā ir 19. vietā, ar 6-4, 6-2 pārspēja Alizē Kornē no Francijas, kura atrodama 35.pozīcijā.

Sevastova un Kornē pirmā seta ievadā demonstrēja stabilu spēli, nezaudējot savas serves, taču septītajā geimā, kad rezultāts bija 3-3, Latvijas sportiste nobreikoja savu pretinieci. Gūstot uzvaru arī nākamajā geimā, rezultāts kļuva 5-3, tomēr Kornē atspēlējās līdz minimumam. Desmitajā geimā gan pārāka bija Sevastova, kura setā guva panākumu ar 6-4.

Otrajā spēles nogrieznī situācija bija pilnīgi citādāka nekā pirmajā, jo Kornē tika nobreikota trīs reizes pēc kārtas bet Sevastova divreiz. Līdz ar to rezultāts bija 3-2 Latvijas sportistes labā, kam sekoja vēl trīs Sevastovas uzvarēti geimi pēc kārtas, kas maču ļāva noslēgt ar panākumu.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar Pekinas turnīra 17. numuru Medisonu Kīzu no ASV, kura pasaules rangā atrodama 18. vietā.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim bija tikušās četras reizes, trīs panākumus gūstot Sevastovai. Iepriekšējo reizi viņas spēkojās martā Maiami WTA "Premier" otrajā kārtā, kur Latvijas sportiste bija pārāka ar 7-5, 6-4.

Karjeras laikā Kornē izcīnījusi sešus WTA titulus, turklāt iepriekšējais tika gūts jūlijā Gštādes WTA "International" sacensībās. Tiesa, šobrīd Francijas tenisistei ir četru zaudējumu sērija.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010. gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā ir labākais sasniegums.

Pirms nedēļas Sevastova zaudēja Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā, kas viņai bija pirmais turnīrs pēc lieliski aizvadītā ASV atklātā čempionāta, kur liepājniece sasniedza pusfinālu. Tāpat viņa jūlijā uzvarēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā, bet jūnijā zaudēja Maljorkas WTA "International" sērijas sacensību izšķirošajā spēlē. Tāpat Sevastova šosezon spēlējusi Brisbenas un Čārlstonas turnīru pusfinālā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu sacentīsies arī šī turnīra dubultspēlēs. Šonedēļ abas aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās, taču pēc tam izstājās, jo Pavļučenkovai bija problēmas ar kāju.

Jau ziņots, ka sestdien ar uzvaru Pekinas turnīru sāka sacensībās ar 12. numuru izliktā Aļona Ostapenko, kura ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura ir planētas 36. rakete.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 65 WTA vienspēļu ranga punktus. Otrajā kārtā Latvijas tenisiste mērosies spēkiem ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo ķīnieti Vanu Cjanu, kura pasaules rangā atrodas 34.vietā.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!